A po odpaleniu zaczął migać szybciej czy ciągle tak samo? Jak moźesz to zwróć i zakup z innego źródła. A jak się nie spieszy to zabierz w przyszłym roku do Radawy - po paru piwkach na pewno go uruchomimy
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1759 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Czw Paź 09, 2025 21:30
C_D napisał/a:
A po odpaleniu zaczął migać szybciej czy ciągle tak samo? Jak moźesz to zwróć i zakup z innego źródła. A jak się nie spieszy to zabierz w przyszłym roku do Radawy - po paru piwkach na pewno go uruchomimy
Bardzo dobry pomysł.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Ja trochę inaczej.
Kiedy kupiłem "hądę" kusiło mnie , żeby założyć wyświetlacz biegów,
szukałem też pomysłu na wskaźnik paliwa.
Na początku faktycznie trzeba było się przyzwyczaić, trochę potestować.
Bardzo szybko okazało się, że wskaźnik biegów jest niepotrzebny, bo już sam dźwięk silnika,
nawet bez spoglądania na obrotomierz "mówi mi" w którą stronę machnąć wajchą.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1759 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Sob Paź 11, 2025 22:10
oldmotory napisał/a:
Ja trochę inaczej.
Kiedy kupiłem "hądę" kusiło mnie , żeby założyć wyświetlacz biegów,
szukałem też pomysłu na wskaźnik paliwa.
Na początku faktycznie trzeba było się przyzwyczaić, trochę potestować.
Bardzo szybko okazało się, że wskaźnik biegów jest niepotrzebny, bo już sam dźwięk silnika,
nawet bez spoglądania na obrotomierz "mówi mi" w którą stronę machnąć wajchą.
Dokładnie.
Trzeba tylko trochę pojeździć i samemu człowiek zauważy że numerek biegu niepotrzebny co najwyżej zielona kontrolka "N" o wskaźniku paliwa wolę nie dyskutować, bo paliwka mi dwa razy już zabrakło a mam wyświetlacz stanu..
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Cześć wszystkim . Nic się nie zmieniło . Wskaźnik nie działa . C _D po przekręceniu stacyjki miga wolniej po odpaleniu przyspiesza i nic dalej . Na browarka zawsze możemy się umówić
Dokładnie.
Trzeba tylko trochę pojeździć i samemu człowiek zauważy że numerek biegu niepotrzebny co najwyżej zielona kontrolka "N" o wskaźniku paliwa wolę nie dyskutować, bo paliwka mi dwa razy już zabrakło a mam wyświetlacz stanu.. Obrazek[/quote]
Powiem Ci, że mam teraz motorek z wyświetlaczem biegów i w ogóle na ten zegar nie patrzę. A wskaźnik paliwa w deauvilce; przed wyjazdem w dłuższą trasę tankuję do pełna, a potem tak co 300km. Tylko raz zdarzyło mi się użyć rezerwy . W BMW mam za to wskaźnik paliwa, który pokazuje wirtualne stany i raz już przez niego stałem . Ale tak jak napisałeś, trochę pojeździsz i po jakimś czasie czynności na które zwracałeś uwagę, stają się intuicyjnie/automatyczne
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 24 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 906 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wczoraj 1:34
Nie wiem jak w Deauvile ale w mojej NTV z 1993 roku strzałki obrotomierza i prędkościomierza na biegu 5-tym "chodzą" równolegle w całym zakresie pracy silnika. Zatem czy jest piątka to dokładnie widać. Dla czwórki strzałka prędkości motocykla trochę się spóźnia w stosunku do obrotomierza. Dla trójki spóźnia się więcej i tak dalej. Zerkając na te kąty rozwarcia strzałek zawsze wiedziałem na jakim biegu "siedzę".
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nic się nie zmieniło . Wskaźnik nie działa . C _D po przekręceniu stacyjki miga wolniej po odpaleniu przyspiesza i nic dalej .
Może po prostu jest uszkodzony/wadliwy/niesprawny/zepsuty wyswietlacz?
Czy masz go podłączonego zgodnie z instrukcją od dostawcy?
Kumpel do VFR próbował założyć "dedykowany" od "majfrendów" wyświetlacz biegów. Podłączył się zgodnie z instrukcją, próba konfiguracji zgodnie z instrukcją i po dłuższym czasie się poddał i odpuścił ten gadżet. nie udało mu się go skonfigurował, cały czas na wyświetlaczu miał L.
Niedługo po tym sprzedał motocykl P.S. nic nie sugeruje z tą sprzedażą motocykla
_________________ Pozdrawiam
tAboon
Romet Ogar 902 '85 --> Simson S51 '90 --> XL600V '92 white-UNI ('13-'15) vel "Krecik" --> NTV 650V '99 Black-PEARL ('15-'24) vel "Czarnula" + NT 700VA '10 Silver ('22-??) vel Hanka
[cytat="S . L."]Robię tak . Podłączyłem do kostki po lewej stronie moto poniżej siedzenia ...]
Jeśli przyjąć, że podłączenie jest wykonane dedykowanym wtykiem do gniazda serwisowego, to nie ma błędu w podłączeniu. W tej sytuacji można założyć, że wyświetlacz jest felerny.
_________________ Virago; GSX 750; Triumph Sprint ST 955i; Suzuki UX 150 ciągle, Dauville NT700V obecnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum