Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Sro Paź 06, 2021 23:55
mrok31337 napisał/a:
Koszt roczny domeny to 60-120pln
Podniesiesz "ceny" Łojów o 10pln za usera i będzie kasy na 5 lat
Przy takim koszcie domeny to Waldi nie musi więcej niż 3 PLN-y na uczestnika Łojów nakładać. To Jego sprawa bo Wy tego nie zauważycie !!!!!
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Paź 07, 2021 12:31
Ja taki biegły w opłatach nie jestem. Niech BRT powiadomi o kosztach Waldka i sprawa będzie definitywnie załatwiona. Przestańcie "bić pianę" !!!!!!
BRT nie musi i nie powinien nas (portal) utrzymywać. wystarczy robota przy portalu za co Mu wielkie podziękowanie.
Mi broń boże nie chodzi o bicie piany, tylko zaznaczenie dla niewiedzących, że domena to nie wszystkie opłaty.
Jak Brt się podzieli i formacją gdzie wpłacać, to zaraz pewnie znajdzie się kilku forumowiczów chętnych do wpłaty (ja się do tej grupy zaliczam).
Zrzuta Łojowa, to swoją drogą, bardzo dobry sposób na pozyskanie środków na dalsze funkcjonowanie forum w internecie.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Nie wydaje mi się dobrym pomysłem to, żeby obowiązkowe składki forumowe były dobrym pomysłem. To już lepiej zrobić dobrowolne składki, ale to też wiąże się z pewnymi działaniami formalno prawnymi. Kto przyjmie na swoje konto taką kasę i będzie się zastanawiał czy przywali się do niego US? Rozwiązaniem jest utworzenie stowarzyszenia jak np mają na forum afryki twin.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1928 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pon Paź 11, 2021 11:42
Wojtku gdyby tu wchodziły sumy liczone w wielu tysiącach to ktoś może by zwrócił uwagę.
Jeżeli chodzi o obowiązkowe wpłaty to zgadzam się w pełni. Tak to już jest, mała grupa sponsoruje większą.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1145 Skąd: Warszawa-Zachód
Wysłany: Pon Paź 11, 2021 21:36
Cześć
Skoro zostałem wywołany do odpowiedzi to dodam swoje 3 grosze do tematu.
Po co psuć coś co działa? Forum jest, działa i to jest najważniejsze. Działało wcześniej i później też będzie działać. Ktoś następny podejmie rękawicę...
Moim zdaniem taki temat jak składki nie ma racji bytu. Takie rozmowy były już wcześniej prowadzone i w sumie nic z nich nie wynikło. Raz na 5-10 lat robiło się ściepe i serwer działał dalej.
Stawki są znane i względnie stałe. Domena - 100pln + Miejsce na serwerze - 100pln. Koszty per rok. Nie są to straszne kwoty.
Nikt nikogo nie zmusza do płacenia za cokolwiek. Po co później tworzyć jakieś dziwne podziały, ten zapłacił, tamtem obiecuje że napewno zapłaci, a jeszcze inny olał temat bo od 3 lat nie loguje się na forum.
Ze swojej strony też nie chce prowadzić żadnych rozliczeń: kto ile dał, na ile to starczy, itd. Poprostu nie chce mi sie. Po co ktoś ma mieć do mnie potem pretensje, że zapłacił a coś nie działa... Całą biurokrację z US pomiajam bo to zupełnie osobny temat, który też nie zachęca do takich działań.
Jak ktoś chce się dorzucić to jest wyłącznie jego dobra wola. Temat raczej na PW niż ogólnodostępny post.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 09:55
Joł, kopę lat
To mi udało się "podkraść"/uratować forum od Kermadeca.
Jest u mnie i jest bezpieczne, żadne ściepy nie są potrzebne.
Proponuje też certyfikat SSL aby w końcu forum miało HTTPS:)
Całe szczęście że BRT czuwał i dzięki jego wysiłkowi udało się odratować pliki.
Dzięki BRT!
_________________ Bo chcieć to móc!
KTM 1190 Adventure R & Husqvarna TE250i
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1928 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 10:50
No i super.
Powtarzam jak dożyję we względnym zdrowiu to z następnych Łojów zostanie coś na nasze forum i będzie po problemie.
Administracja wystarczy, że poświęca swój na prowadzenie forum. Dlaczego mają jeszcze dokładać kasę.
2 stówki to nie majątek ale kilka złotych od osoby to już w ogóle żaden wydatek.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 13:38
Robert Ozy napisał/a:
Skorpionwr, popieram w całej rozciągłości. Przyjdą Łoje, będzie ściepa
Waldeczku ! Temat ogarnięty. Wszystko w Twoich rękach - dodatek ca 5 pln przy "zjazdowcach" rzędu 50 - 70 uczestników załatwia wszystkie "wodotryski" na forum.
Tego roku proponuję ściepę na priv.
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 22:49
sladek napisał/a:
Joł, kopę lat
To mi udało się "podkraść"/uratować forum od Kermadeca.
Jest u mnie i jest bezpieczne, żadne ściepy nie są potrzebne.
Proponuje też certyfikat SSL aby w końcu forum miało HTTPS:)
Całe szczęście że BRT czuwał i dzięki jego wysiłkowi udało się odratować pliki.
Dzięki BRT!
Miło poczytać.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum