Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Paź 07, 2021 00:55
mrok31337 napisał/a:
Koszt roczny domeny to 60-120pln
Podniesiesz "ceny" ĹojĂłw o 10pln za usera i bÄdzie kasy na 5 lat
Przy takim koszcie domeny to Waldi nie musi wiÄcej niĹź 3 PLN-y na uczestnika ĹojĂłw nakĹadaÄ. To Jego sprawa bo Wy tego nie zauwaĹźycie !!!!!
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Paź 07, 2021 13:31
Ja taki biegĹy w opĹatach nie jestem. Niech BRT powiadomi o kosztach Waldka i sprawa bÄdzie definitywnie zaĹatwiona. PrzestaĹcie "biÄ pianÄ" !!!!!!
BRT nie musi i nie powinien nas (portal) utrzymywaÄ. wystarczy robota przy portalu za co Mu wielkie podziÄkowanie.
Mi broĹ boĹźe nie chodzi o bicie piany, tylko zaznaczenie dla niewiedzÄ cych, Ĺźe domena to nie wszystkie opĹaty.
Jak Brt siÄ podzieli i formacjÄ gdzie wpĹacaÄ, to zaraz pewnie znajdzie siÄ kilku forumowiczĂłw chÄtnych do wpĹaty (ja siÄ do tej grupy zaliczam).
Zrzuta Ĺojowa, to swojÄ drogÄ , bardzo dobry sposĂłb na pozyskanie ĹrodkĂłw na dalsze funkcjonowanie forum w internecie.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Nie wydaje mi siÄ dobrym pomysĹem to, Ĺźeby obowiÄ zkowe skĹadki forumowe byĹy dobrym pomysĹem. To juĹź lepiej zrobiÄ dobrowolne skĹadki, ale to teĹź wiÄ Ĺźe siÄ z pewnymi dziaĹaniami formalno prawnymi. Kto przyjmie na swoje konto takÄ kasÄ i bÄdzie siÄ zastanawiaĹ czy przywali siÄ do niego US? RozwiÄ zaniem jest utworzenie stowarzyszenia jak np majÄ na forum afryki twin.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pon Paź 11, 2021 12:42
Wojtku gdyby tu wchodziĹy sumy liczone w wielu tysiÄ cach to ktoĹ moĹźe by zwrĂłciĹ uwagÄ.
JeĹźeli chodzi o obowiÄ zkowe wpĹaty to zgadzam siÄ w peĹni. Tak to juĹź jest, maĹa grupa sponsoruje wiÄkszÄ .
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1153 Skąd: Warszawa-ZachĂłd
Wysłany: Pon Paź 11, 2021 22:36
CzeĹÄ
Skoro zostaĹem wywoĹany do odpowiedzi to dodam swoje 3 grosze do tematu.
Po co psuÄ coĹ co dziaĹa? Forum jest, dziaĹa i to jest najwaĹźniejsze. DziaĹaĹo wczeĹniej i później teĹź bÄdzie dziaĹaÄ. KtoĹ nastÄpny podejmie rÄkawicÄ...
Moim zdaniem taki temat jak skĹadki nie ma racji bytu. Takie rozmowy byĹy juĹź wczeĹniej prowadzone i w sumie nic z nich nie wynikĹo. Raz na 5-10 lat robiĹo siÄ Ĺciepe i serwer dziaĹaĹ dalej.
Stawki sÄ znane i wzglÄdnie staĹe. Domena - 100pln + Miejsce na serwerze - 100pln. Koszty per rok. Nie sÄ to straszne kwoty.
Nikt nikogo nie zmusza do pĹacenia za cokolwiek. Po co później tworzyÄ jakieĹ dziwne podziaĹy, ten zapĹaciĹ, tamtem obiecuje Ĺźe napewno zapĹaci, a jeszcze inny olaĹ temat bo od 3 lat nie loguje siÄ na forum.
Ze swojej strony teĹź nie chce prowadziÄ Ĺźadnych rozliczeĹ: kto ile daĹ, na ile to starczy, itd. Poprostu nie chce mi sie. Po co ktoĹ ma mieÄ do mnie potem pretensje, Ĺźe zapĹaciĹ a coĹ nie dziaĹa... CaĹÄ biurokracjÄ z US pomiajam bo to zupeĹnie osobny temat, ktĂłry teĹź nie zachÄca do takich dziaĹaĹ.
Jak ktoĹ chce siÄ dorzuciÄ to jest wyĹÄ cznie jego dobra wola. Temat raczej na PW niĹź ogĂłlnodostÄpny post.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 10:55
JoĹ, kopÄ lat
To mi udaĹo siÄ "podkraĹÄ"/uratowaÄ forum od Kermadeca.
Jest u mnie i jest bezpieczne, Ĺźadne Ĺciepy nie sÄ potrzebne.
Proponuje teĹź certyfikat SSL aby w koĹcu forum miaĹo HTTPS:)
CaĹe szczÄĹcie Ĺźe BRT czuwaĹ i dziÄki jego wysiĹkowi udaĹo siÄ odratowaÄ pliki.
DziÄki BRT!
_________________ Bo chcieć to móc!
KTM 1190 Adventure R & Husqvarna TE250i
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 11:50
No i super.
Powtarzam jak doĹźyjÄ we wzglÄdnym zdrowiu to z nastÄpnych ĹojĂłw zostanie coĹ na nasze forum i bÄdzie po problemie.
Administracja wystarczy, Ĺźe poĹwiÄca swĂłj na prowadzenie forum. Dlaczego majÄ jeszcze dokĹadaÄ kasÄ.
2 stĂłwki to nie majÄ tek ale kilka zĹotych od osoby to juĹź w ogĂłle Ĺźaden wydatek.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 14:38
Robert Ozy napisał/a:
Skorpionwr, popieram w caĹej rozciÄ gĹoĹci. PrzyjdÄ Ĺoje, bÄdzie Ĺciepa
Waldeczku ! Temat ogarniÄty. Wszystko w Twoich rÄkach - dodatek ca 5 pln przy "zjazdowcach" rzÄdu 50 - 70 uczestnikĂłw zaĹatwia wszystkie "wodotryski" na forum.
Tego roku proponujÄ ĹciepÄ na priv.
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1787 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Paź 12, 2021 23:49
sladek napisał/a:
JoĹ, kopÄ lat
To mi udaĹo siÄ "podkraĹÄ"/uratowaÄ forum od Kermadeca.
Jest u mnie i jest bezpieczne, Ĺźadne Ĺciepy nie sÄ potrzebne.
Proponuje teĹź certyfikat SSL aby w koĹcu forum miaĹo HTTPS:)
CaĹe szczÄĹcie Ĺźe BRT czuwaĹ i dziÄki jego wysiĹkowi udaĹo siÄ odratowaÄ pliki.
DziÄki BRT!
MiĹo poczytaÄ.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum