Wysłany: Sob Maj 11, 2019 17:44 Czujnik stopu przĂłd.
Witam. Takie szybkie pytanko. Czy czujnik stopu przy klamce jest rozbieralny? Czasami mi przerywa. Popsikalem spreyem do elektryki ale nic nie daĹo. Niby widzÄ, Ĺźe jest rozbieralny ale nie wiem czy jak siĹy uĹźyje to coĹ siÄ nie wylamie. MoĹźe zakupiÄ nowy i po sprawie?
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Maj 11, 2019 19:00
Nie wiem jak siÄ ma cena czujnika w Devilce ale za czujnik do mojej Yamahy zapĹaciĹem naprawdÄ niewiele w tamtym roku. CzÄĹÄ kupiona nie w serwisie ale zamiennik na Allegro. Wymiana zajÄĹa piÄÄ minut i dziaĹa Ĺwietnie. WiÄc nie wiem, czy Ci siÄ opĹaci grzebaÄ przy starym....
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 13, 2019 11:32
PiÄ tkowy mĂłj problem ... U mnie jest klejony.
WymontowaĹem, zapsikaĹem kontaktem 6o - 61. KilkanaĹcie razy popstrykaĹem dynksem i zaczÄĹo dziaĹaÄ.
Co do cen na zamiennikĂłw sÄ do przyjÄcia wiÄc zakup teĹź nie stanowi bariery
CzeĹÄ,
PodepnÄ siÄ pod ten post, bo teĹź z tym czujnikiem mam kĹopot.
Nie wĹÄ cza ĹwiatĹa STOP.
* Jak wciskam tyĹ - ĹwiatĹo/lampa dziaĹa
* WymontowaĹem czujnik, wyczyĹciĹem styki - nie pomogĹo
* Jak ĹÄ czÄ kabelki z ominiÄciem czujnika - ĹwiatĹo dziaĹa (kable, bezpiecznik zakĹadam, Ĺźe ok.)
* Jak podĹÄ czam czujnik do prĂłbnika z bateriÄ 9V - prĂłbnik Ĺwieci - czyli czujnik ok.?
A jak zamontuje czujnik do kabli - dalej NIE DZIAĹA ;-((
Ps. Jak podĹÄ czam prĂłbnik (taki jak ĹrubokrÄt 6-12V), pod samÄ bateriÄ 9V, to lepiej Ĺwieci, niĹź za poĹrednictwem czujnika STOP - czy to moĹźe ĹwiadczyÄ, Ĺźe coĹ z czujnikiem nie tak, czy niekoniecznie?
aroxe Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lis 2018 Posty: 23 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sty 05, 2021 09:42
WyglÄ da to tak jakby czujnik byĹ Ĺşle zamontowany lub juĹź siÄ zuĹźyĹ i ten element na ktĂłry naciska klamka gdy hamujemy nie jest wciskany do koĹca tak jak powinien, stÄ d sĹaby styk. SprawdziĹbym czy da siÄ przeprowadziÄ regulacjÄ klamki, aby lepiej naciskaĹa na bolec czujnika. Druga sprawa to dokĹadne wyczyszczenie pinĂłw wychodzÄ cych z czujnika i zĹÄ czy na przewodach - lubiÄ ĹniedzieÄ i wtedy jest sĹaba przewodnoĹÄ (u mnie tak byĹo). OstatniÄ sprawÄ jest wymiana samego czujnika gdy powyĹźsze nie pomogÄ , bo skoro ĹwiatĹo dziaĹa jak na krĂłtko przewody poĹÄ czysz to znaczy, Ĺźe dalsza czÄĹÄ instalacji jest ok.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 07, 2021 19:40
Jeden z otworĂłw w czujniku powinien trafiÄ w maĹy koĹeczek. To pozycjonuje wĹÄ cznik we wĹaĹciwej pozycji (tak byĹo w 700-ce wiec myĹlÄ, Ĺźe podobnie jest w 650-ce).
Dodatkowo posĹuchaj czy sĹychaÄ specyficzny klik podczas wciskania klamki. JeĹli nie to coĹ jest nie tak z mocowaniem wĹÄ cznika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum