Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 555 Skąd: Grodzisk M./Wro
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 01:48
dopiero co zaĹatwiĹem rejestracjÄ,bo z Niemiec sprowadzony,przejechaĹem na razie 400km.Po przeczytaniu róşnych tematĂłw na forum zauwaĹźyĹem dwie typowe przypadĹoĹci:sĹychaÄ kosz sprzÄgĹowy i wskaĹşnik temp.-ledwo wychyla siÄ ponad C.NTV pali 5l,oporem leci 185km/h.zdjÄcia staram siÄ zamieĹciÄ
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 03:16
Witam! Wszystko, co kaĹźdemu mĂłwiĹem na dzieĹ dobry, panowie juĹź powiedzieli (Przesnysz i zdjÄcia ) wiÄc pozostaje mi dorzuciÄ, Ĺźe kosz sprzÄgĹowy, to Ĺźadna przypadĹoĹÄ... Moim zdaniem raczej Ĺşle wyregulowane sprzÄgĹo, albo tarcze do wy miany... Powiedz jaki przebieg ma Twoja sztuka, bo wydaje mi siÄ, Ĺźe po przekroczeniu 50 tyĹ km (oczywiĹcie zaleĹźy od ridera) warto zaczÄ Ä myĹleÄ o nowym sprzÄgle... Temperatura, to teĹź Ĺźadna przypadĹoĹÄ... Jak trafisz na korek, gdzie ni cholery nie bÄdzie daĹo siÄ przecisnÄ Ä, to moĹźesz siÄ przekonaÄ, Ĺźe wentylator na chĹodnicy jest sprawny Dodam jeszcze, Ĺźe po przejechaniu 400km nie miaĹ bym odwagi, Ĺźeby sprawdzaÄ ile ĹwieĹźo zakupiony motocykl wyciÄ ga...
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 04:01
No tak... Na krÄcenie licznika nie wziÄ Ĺem poprawki :/ Ale jeĹźeli rok 93, to albo juĹź siÄ obrĂłciĹ, albo cofany... Tak, czy inaczej dla mnie przebieg maĹo realny... Niestety tak to juĹź bywa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum