Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 14:06 Honda Montesa
Witam , Kupiłem hondę , na fakturze pisze że Deauville 650 , rok 2002 , a na dowodzie rejestracyjnym jest nazwa ; HONDA MONTESA SA RC 47 ,; dodam że motocykl jest sprowadzony z Włoch , czy ktoś się z tym spotkał z tą nazwą , wizualnie wygląd DEAUVILLE , może to jakiś przekręt , PROSZę O INFORMACJE !.
Pozdrawiam Roman
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 16:11
Spokojnie, to tylko "szczególiki"
W najgorszym przypadku będziesz jedynym posiadaczem fabrycznej Hondy "Montesa"
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 17:39
RomanH napisał/a:
Byłem w Wydziale Komunikacji Wa-wa Praga Poł i zrobili problem , mam jechać do Diagnosty w celu ustalenia modelu ,
Klasyka z Grochowskiej
Diagnosta na podstawie VIN-u powinien bez problemu usatliś model motocykla, chyba że masz taki VIN jak ja pod tytułem KLI0141xxx. Wtedy robi się zabawnie.
Sprubuj coś zamówić wg VIN-u lub wprowadzić do systemów literę "I".
Wracając do tematu jak masz oryginalny VIN diagnosta określi Ci model moto.
Pomógł: 5 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Maj 2018 Posty: 256 Skąd: Grajewo BGR
Wysłany: Nie Wrz 23, 2018 19:57
Che che.
Piaggo kupiłem od Niemca. Spisaliśmy umowę na kartoniku od butów. Potem tłumaczenie w Polsce i diagnosta rozszyfrowując niemiecki i tłumaczenie wpisał Model : Panu (zamiast Sfera 50). Nadmienię, że w tamtych czasach w Niemczech nie musieli rejestrować 50cm3, więc nie było dowodu rej. Panu, to oczywiście zwrot grzecznościowi ,komu Niemiec sprzedawał . I tak mam w dowodzie rejestracyjnym. Jestem więc szczęśliwym posiadaczem skutera Piaggo model : Panu. Ciekawe, czy jest taki sam drugi ?????
Mi w Hondzie crv wpisał diagnosta że to diesel i nawet bym na to nie wpadł gdyby panią w komunikacyjnym nie zainteresowały moje papiery z montażu LPG . Mówi mi że jestem pierwszy w Mikołowie co gaz do diesla wsadził Ja w szoku i dalej na stację po adnotację że te auta w tamtych latach nie wychodziły nawet w dieslu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum