Jak byĹo Ĺadnie po ĹwiÄtach to wyprowadziĹem motonga. Wtedy zauwaĹźyĹem Ĺźe dymi duĹźo wiÄcej niĹź jesieniÄ . Dzisiaj przepaliĹem go i popracowaĹ chyba z 20 minut. Jak siÄ dobrze zagrzaĹ to nawet obĹoczka nie puĹciĹ. WiÄc pewniakiem macie racjÄ. Martwi mnie znowu to Ĺźe nie wĹÄ czyĹ siÄ wiatrak. MyĹlaĹem Ĺźe moĹźe styki wiÄc czujnik przeczyĹciĹem i kostkÄ zalaĹem WD. Ni chu chu . WÄĹźe gorÄ ce. W wyrĂłwnawczym nieco pĹynu przybyĹo wiÄc musiaĹ mieÄ wysokÄ temperaturÄ, ale chĹodnica siÄ nie wĹÄ czyĹa. Jutro idÄ zmieniaÄ pĹyny i filtry i pewnie bÄdÄ szukaĹ.
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Sty 13, 2018 11:52
Temat musisz wyjaĹniÄ aby nie ugotowaÄ silnika. O ile pamiÄtam, to aby sprawdziÄ dziaĹanie samego wentylatora naleĹźy zewrzeÄ kabelki na czujniku temperatury. DokĹadnie nie wiem jak to siÄ robi ale chĹopaki na pewno doprecyzujÄ .
Pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Tak teĹź zrobiĹem. Jak kabel od czujnika daĹem do masy to wiatrak zadziaĹaĹ. Nie wiem kiedy ma siÄ zaĹÄ czyÄ jak jest podĹÄ czony. 100st to doĹÄ duĹźo jak wy macie. Ile musicie czekaÄ na wentylator?
Przy niskich temperaturach otoczenia raczej wentylator siÄ nie zaĹÄ czy, nawet pomimo braku wzmoĹźonego przepĹywu powietrza przez chĹodnicÄ ta zdÄ Ĺźy wypromieniowaÄ ciepĹo.
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Wto Sty 16, 2018 09:51
ZaĹÄ czy siÄ zaĹÄ czy, a moĹźna to przyĹpieszyÄ lekko pieszczÄ c manetkÄ od gazu.
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Bardzo ciÄĹźko przy temperaturach 0-5 stopni o wĹÄ czenie wentylatora w NT700. Przy normalnej miejskiej jeĹşdzie i przeganianiu ze ĹwiateĹ temperatura nie osiÄ ga nawet wartoĹci roboczej - oscyluje 50-70 stopni.
Dopiero zabawy na placyku, pachoĹki, slalom rozgrzewajÄ jÄ nieco bardziej i wentylator siÄ wĹÄ cza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum