NajczÄĹciej to akumulator, gaĹşniki, zawory lub elektryka.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
[quote="lucjan"]mam problem z odpalaniem devilki jak jest rozgrzana ciÄĹźko odpala[/quote ] akumulator nowy kreci jak szalony na przeglÄ d jadÄ w ĹrodÄ dam znaÄ co powiedziaĹ mechanik jeszcze jeden problem przy wĹÄ czonych kierunkowskazach przygasajÄ ĹwiatĹa
MogÄ byÄ zawory za maĹa przerwa ,rozgrzeje siÄ silnik i zawory sÄ podparte (nie domykajÄ siÄ ) i wtedy spada kompresja i jest ciÄĹźko zapaliÄ . Jak zimny wszystko siÄ kurczy i jest ok
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Sob Kwi 01, 2017 20:38
Za komuny jeĹşdziĹem SyrenÄ i Wartburgiem wiele lat - Wartburgiem chyba 14 lat. Jak zaczynaĹem mieÄ kĹopoty z zapalaniem na ciepĹo to wymiana Ĺwiec na nowe problem likwidowaĹa caĹkowicie.
Moja diagnoza nie wyklucza luzĂłw zaworowych ale zaczÄ Ĺbym od wymiany Ĺwiec jeĹli czas ich pracy jest nie znany.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
U Ĺźony w hornecie to byĹ akumulator. Jak siÄ moto nagrzaĹo to koniec. Po wymianie problem zniknÄ Ĺ Ale tam aku praktycznie styka siÄ z silnikiem, nie wiem jak to jest w devi
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 07:42
Trzeba sprawdziÄ:
1. Stan Ĺwiec (kiedy byĹy wymieniane, regulacja).
2. Czy jest iskra (na ciepĹo moĹźe szlak trafiaÄ czujnik poĹoĹźenia waĹu).
3. Luzy zaworowe (kiedy i czy prawidĹowo byĹy ustawione). MoĹźe siÄ podpierajÄ na ciepĹo.
4. GaĹşnik (widzÄ, Ĺźe sÄ to 650-tki) czy nie ma problemĂłw z np. ssaniem. MoĹźe naleĹźy wyregulowaÄ i zsynchronizowaÄ gaĹşniki.
5. JeĹli pierwsze pkt. sÄ ok. sprawdziĹ bym ciĹnienie sprÄĹźania na zimnym i ciepĹym silniku. MoĹźe coĹ to wyjaĹniÄ (oby pozytywnie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum