Wysłany: Czw Maj 18, 2017 19:48 Luźna rurka gumowa zwisa
Witam, Koledzy, dziś zauważyłem że w okolicach nóżki zwisa mi luźna rurka gumowa grubości około centymetra.
Od czego mogła się odczepić ? próbowałem coś wypatrzeć od dołu ale leci gdzieś w okolice siedziska i trącę widok, co to może być, motocykl jeździ normalnie, pali, nie grzeje się etc
Tak mi się wydaje że wszystko jest ok, na mechanice nie znam się zupełnie.
Jedna idzie od przelewu i odpowietrzenia baku, druga od korka układu chłodzącego a trzecia (zatkana w NTV) z airbox'a.
Pewni któraś z w/w
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie wiem jak to jest w 700tce ale w 650 wiszą 3szt
Dokładnie tak. U mnie wiszą na bogato, wystają zdrowo.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Na akumulatorze częst zdarza się że jest taki kranik (wypustka, odpowietrznik) na który nakłada się rurkę aby ewentualny nadmiar elektrolitu wywalało właśnie tą rurką na ziemię, a nie na elementy motocykla. Może to to ci zwisa 😊
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Paź 06, 2017 12:09
terma82 napisał/a:
dla mnie to dziwne jest
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum