ProszÄ o pomoc. ZauwaĹźyĹem Ĺźe jak przy wysokich obrotach zdejmÄ caĹkowicie gaz czyli hamujÄ biegami to strzela mi z rury. Mam hondÄ nt700v.
Podobny temat byĹ poruszany ale z silnikiem 650.
Pozdrawiam
Sebastian
_________________ BENZER 50/HONDA S-WING 125/YAMAHA MAJESTY400/HONDA NT 700V
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Mar 02, 2017 12:17
Ja siÄ nie znam ale czeka CiÄ pewnie kompleksowe sprawdzenie i regulacje silnika. Przy wtrysku chyba jest mniej regulacji ale jednak
No chyba, Ĺźe wypatroszyĹeĹ wydech, ale o to CiÄ nie podejrzewam
Pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie wiem co masz na musli mĂłwiÄ dz kompleksowe sprawdzenie bo w styczniu odebraĹem motor od mechanika po regulacji zaworĂłw i wymianie Ĺwiec, wczeĹniej tego nie zauwaĹźyĹem. Jak myĹlicie co moĹźe byÄ jeszcze przyczynÄ ?
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Mar 02, 2017 12:59
Objaw jest jak najbardziej normalny. Po odpuszczeniu gazu nadmiar paliwa bez wzglÄdu czy to wtrysk, czy gaĹşnik gdzieĹ siÄ musi podziaÄ (spaliÄ). Dlatego wĹaĹnie pojawiajÄ siÄ takie odgĹosy. EfektĂłw dĹşwiÄkowych bÄdzie znacznie wiÄcej w wypadku rozszczelnienia ukĹadu wydechowego. MoĹźe powinieneĹ sprawdziÄ, czy nie masz gdzieĹ jakichĹ przedmuchĂłw. Jeszcze jedno. Rozumiem, Ĺźe po wizycie u mechanika Ĺwiece i przewody wysokiego napiÄcia masz ok.
Tyle z mojego doĹwiadczenia.
Czasem teĹź winna jest lambda, ktĂłra zaczyna mieÄ problem z szybkÄ korekcjÄ , albo teĹź brudne wtryskiwacze, ktĂłre coĹ tam sobie lejÄ zamiast puszczaÄ mgieĹkÄ.
MoĹźe opiszÄ sytuacjÄ wyprzedzam ciÄ g samochodĂłw dochodzÄ do 7-8tys obrotĂłw wbijam siÄ miÄdzy samochody i gwaĹtownie hamujÄ zwalniajÄ c manetkÄ gazu do zera i wtedy nastÄpujÄ dwa wystrzaĹy wczeĹniej nie zauwaĹźyĹem Ĺźeby jak motor reagowaĹ w podobnych sytuacjach.
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Mar 13, 2017 20:50
Ja tam nie walczÄ tak ostro tzn. 7 - 8 tysiÄcy i zero na manetce ale lubiÄ jak mĂłj "rumak" robi takie miÄkkie "puf. puf" - to np. dziaĹa ostrzegawczo przed zebrami. Nie myliÄ z odgĹosem jak strzaĹy z "kaĹacha".
Tak na marginesie: tego typu manewry z manetkÄ przy duĹźych szybkoĹciach nie rokujÄ dĹugiej bezpiecznej jazdy. Taka jest niestety prawda , najmniejszy bĹÄ d przy szybkoĹci np. 150 km/godz. koĹczy siÄ tragicznie. To opisywane "wskakiwanie" miÄdzy wyprzedzane pojazdy jest bardzo ryzykowne.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Mar 13, 2017 21:07
OkreĹliĹbym to jako miĹe mruczenie mmmmmdum, mmmmmdum, mmmmmdum.....
To chyba nic zĹego, u mnie teĹź tak jest i sprawia mi to takÄ przyjemnoĹÄ, Ĺźe wstydzÄ siÄ to opisywaÄ na forum....
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Mar 13, 2017 22:19
stator napisał/a:
..... u mnie teĹź tak jest i sprawia mi to takÄ przyjemnoĹÄ, Ĺźe wstydzÄ siÄ to opisywaÄ na forum....
W moim wieku juĹź niczego siÄ nie wstydzÄ!
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum