Wysłany: Sro Sie 10, 2016 09:45 Witam i o HondÄ Was pytam :)
Siemka.
Jestem Ĺukasz. ZaczynaĹem od motorynki. W wieku 21lat kupiĹem skuter 2T. Rok temu wymieniĹem za Junaka 901 Sport. ZaĹoĹźyĹem silnik YX140 i sprzedaĹem za dobrÄ kasÄ. KupiĹem Torosa ION 125cc w czerwcu. ZrobiĹem nim przez lato 3000km po Polsce. Za tydzieĹ odbywam samotnÄ wyprawÄ 1000km nad morze i chcÄ przejechaÄ caĹe wybrzeĹźe.
Po tym wszystkim Toros zmienia wĹaĹciciela a ja chcÄ kupiÄ NTV 650 revere.
Nie chcÄ linczu ale w grÄ wchodzi kawasaki ER5 i suzuki 650 SV.
ChciaĹbym Honde.
Moje parametry to 155kg i 190cm wzrostu.
Witam
Przy Twoich parametrach na wszystkich tych sprzÄtach (szczegĂłlnie na er5) bÄdziesz wyglÄ daĹ zabawnie. KawaĹ chĹopa z Ciebie. OczywiĹcie najlepiej bÄdzie Ci na NTV no ale to chyba oczywiste
Udanych poszukiwaĹ, LWG
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 11:05
Skorpionwr napisał/a:
CzeĹÄ.
Przy Twoich gabarytach to i St wyglÄ da jakoĹ tak niepozornie.
Tylko duĹźy Goldas bÄdzie w sam raz. Ale za cztery tysie to chyba takiego do jazdy nie kupisz
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 11:28
PrzymiarkÄ robiĹem do suzuki DL650 ale to nie ta cena.
Nie staÄ mnie na razie na nic lepszego.
A w tej cenie to raczej nic nie kupiÄ lepszego.
Niestety i tak mam nadziejÄ, Ĺźe uda mi siÄ obecny motor Toros ION sprzedaÄ za 3000zĹ tak Ĺźeby to co mam w "Ĺwince" daĹo kwotÄ 4000zĹ na motor i starczyĹo na rejestracjÄ i rzeczy ktĂłre trzeba po zakupie wymieniÄ. Temat dobija bo niestety 1500zĹ aktualnie pĹacÄ za zrobienie prawka kat. A.
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 11:42
Jak kupisz motocykl z forum to jest prawie pewne, Ĺźe po zakupie nie bÄdziesz musiaĹ przy nim nic robiÄ. A to bardzo waĹźne ze wzglÄdĂłw finansowych.
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
CzeĹÄ woia1602, witaj we wĹaĹciwym miejscu!
OglÄ daj dziaĹ sprzedam, tam co jakiĹ czas ktoĹ z forumowiczĂłw sprzedaje swoje moto i moĹźna kupiÄ maszynkÄ juĹź przygotowanÄ , bez potrzeby serwisowania jej od razu.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
CzeĹÄ Ĺukasz! TwĂłj Zipp ma ciÄĹźko, nie naleĹźysz do kruszynek Mam Rometa K125 i te 10 kucykĂłw daje radÄ, ale przy podróşowaniu siÄ biedaczek mÄczy. ChoÄ nie powiem jednego sezonu zrobiĹem nim 20 tys. km - wdziÄczny komarek
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 22:05
W sumie to miaĹem kupiÄ varadero 125 XL ten nowy na wtryskach bo miaĹem okazjÄ nim jechaÄ. Ale jak wspomniaĹem podróşuje nieco po Polsce i czÄsto spotykam ludzi i oni mi oznajmili, Ĺźe lepiej zdaÄ prawko i kupiÄ stary duĹźy pancerny motocykl i cieszyÄ siÄ z mocy, wielkoĹci i jakoĹci. ZasiadaĹem duĹźo motocykli. Marzy mi siÄ jakiĹ DL650 ale to historia jak uda mi siÄ kiedyĹ odĹoĹźyÄ. revera planuje mieÄ kilka sezonĂłw.
Tak ceniÄ kupienie wĹasnie nawet nieco droĹźej od kogoĹ z forum bo pewnie nie bÄdÄ mieÄ na starcie problemu z gaĹşnikami czy zaworami. Bo tego siÄ bojÄ nabardziej.
Co do mojego Torosa czyli klonu Junaka 123 mam zdjÄte blokady i japoĹski gaĹşnik wiÄc z kufrem i plecakiem jestem w stanie przelotowo bez mÄczenia silnika jechaÄ te 90km/h. Ale w gĂłrach sÄ problemy. I wiadomo trasa 1000km dla tego motorka to problem.
Mam nadziejÄ, Ĺźe uda mi siÄ kupiÄ dobry egzemplarz na ktĂłrym nauczÄ siÄ porzÄ dnie jeĹşdziÄ i znajdÄ kilka osĂłb z ktĂłrymi polatam po kraju.
Obecnie migruje z forum Junaka gdzie poznaĹem peĹno ludzi z ktĂłrymi siÄ woziĹem na 125cc jak i na wiÄkszych maszynach.
OprĂłcz tego jestem posiadaczem i klubowiczem Renault laguna 1. Mam auto z 1995r. ktĂłre w caĹoĹci odbudowaĹem pod wzglÄdem blacharskim, lakierniczym i mechanicznym na podwĂłrku.
Kocham motoryzacjÄ pod kaĹźdym wzglÄdem. Ojciec byĹ mechanikiem w tzw. SKR na wsi i remonty kombajnĂłw bizon czy traktorĂłw ursus wykonuje bez czyjeĹ pomocy.
Natomiast motocykl to takie moja ucieczka od codziennoĹci. Nie lubiÄ gnaÄ bez sensu przed siebie, ale lubiÄ jechaÄ sensownie do przodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum