Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Maj 18, 2015 17:10
tomeczek151 napisał/a:
izywiec, toĹ teraz babaola palnÄ Ĺ, kaĹźdy motocykl z napÄdem przez waĹ stuka w sytuacji opisanej przez spookiego. ZresztÄ sam sprawdĹş w swoim
SprzÄgĹo kĹowe koĹa? Eeee? Zabierak czy co?
Starszego czĹowieka zmusiĹeĹ do zejĹcia z piÄterka /kompa mam w swojej sypialni/ i wÄdrĂłwki do garaĹźu! CaĹe szczÄĹcie Ĺźe to mĂłj przydomowy garaĹź.
OdpaliĹem i Ĺźadnych stukĂłw nie usĹyszaĹem - u mnie luz koĹa na obwodzie to niecaĹy 1 cm i to tĹumaczy brak stukĂłw. Co do sprzÄgĹa to mnie nauczono, Ĺźe nawet dwa waĹy zakoĹczone tarczami i wzajemnie skrÄcone to sprzÄgĹo tyle Ĺźe staĹe.
Czyli kaĹźde poĹÄ czenie dwu elementĂłw a przekazujÄ ce moment obrotowy to "SPRZÄGĹO".
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
PoniewaĹź jestem nowym na tym forum witam wszystkich pasjonatĂłw ntv/nt.ChciaĹem siÄ podpiÄ Ä po temat.Od dwĂłch miesiÄcy jestem posiadaczem ntv650 revere 92r.Od jakiegoĹ czasu zauwaĹźyĹem ,Ĺźe jak zaĹÄ czÄ biegi sĹychaÄ gĹoĹne klekotanie z lewej strony w skrzyni biegĂłw .Na wolnych obrotach tego nie ma.Piszecie Ĺźe to normalne.Nie znam siÄ na tym silniku.Czy mogĹo sie coĹ poluzowaÄ czy zuĹźyÄ.Dodam ,Ĺźe przy wyĹźszych obrotach jest trochÄ lepiej.
Pytanie na jakiĹ obrotach jeĹşdzisz.
Obroty rzÄdu 1500-2500 w tych silnikach sÄ niezdrowe dla napÄdu i przy zmianie obciÄ Ĺźenia lub nierĂłwnoĹciach terenu napÄd bÄdzie haĹasowaĹ powiÄkszajÄ c z czasem nominalny luz.
Postaw na centralnÄ , odpal, wrzuÄ 1 i puĹÄ sprzÄgĹo. ZejdĹş z motocykla i posĹuchaj skÄ d stuki dochodzÄ . Na niskich obrotach kardan zawsze stuka, a jak to skrzynia, to na kaĹźdym biegu masz stukanie? To moĹźe kosz sprzÄgĹowy?
Tak stukanie na kaĹźdym biegu,ale poniĹźej 3000-2500.Tak robiĹem ,stawiaĹem na centralce i po kolei zaĹÄ czaĹem biegi.SzczegĂłlnie na wyĹźszych biegach jak obniĹźaĹem obroty.
Ostatnie zdanie Ĺwiadczy o tym, Ĺźe to zwyczajne stuki kardana w chwilach spadku momentu.
Kosz sprzÄgĹowy raczej nie stuka tylko szumi i grzechocze - to nieco inny zestaw dĹşwiÄkĂłw.
Raczej grzechotanie jakby luzem coĹ siÄ obijaĹo w pobliĹźu waĹu a skrzyniÄ .Bynajmniej tak mi siÄ wydaje.Cylindry raczej ok.Zobaczymy co jutro powie mechanik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum