Wzialem sie w koncu za pozimowy przeglad. Jak postawie moto na centralnej (tylne koĹo jest podniesione) wrzucam bieg, puszczam sprzeglo i wtedy kardan zaczyna stukac. Przy normalnej jezdzie tego niema. Czy to tak ma byc?? Moze ktos sprawdzic u siebie??
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 21:27
Toma311
PosiadaĹem kiedyĹ K1100LT, no i pÄkĹ mi waĹ.
KupujÄ c pierwszÄ NTV, zakupiĹem sobie, nauczony historiÄ z LT, na "zapas" kompletny wahacz z kardanem.
OkazaĹo siÄ, Ĺźe nigdy mi siÄ nie przydaĹ.
WĹrĂłd moich znajomych, znam jeszcze jeden przypadek takiego pÄkniÄcia w starej beemie.
PisaĹem wczeĹniej z przymruĹźeniem oka, ale takie historie siÄ w hondzinach raczej nie zdarzajÄ .
BMW i tak sobie kiedyĹ kupiÄ, bo to Ĺwietne motocykle... Mimo, Ĺźe pÄkajÄ im obudowy waĹu (zabierzcie mu ten komputer )
Pozdrawiam
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 22:06
Nie pÄkaj, nic siÄ nie stanie. Takie rzeczy siÄ raczej nie zdarzajÄ .
ZresztÄ poczekaj aĹź siÄ w temacie odezwÄ nasi beemiarze i zobaczysz jakÄ dostanÄ "zje**kÄ"
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Maj 14, 2015 15:59
"Beemiarze" sprzedali Hondy, ale pozostali na tym forum, bo sÄ tu jajebiaszczy ludzie i super atmosfera, ktĂłrej fora BMW mogÄ tylko pozazdroĹciÄ
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Maj 14, 2015 23:39 Re: Stuki w kardanie
spooky86 napisał/a:
Wzialem sie w koncu za pozimowy przeglad. Jak postawie moto na centralnej (tylne koĹo jest podniesione) wrzucam bieg, puszczam sprzeglo i wtedy kardan zaczyna stukac. Przy normalnej jezdzie tego niema. Czy to tak ma byc?? Moze ktos sprawdzic u siebie??
Masz za duĹźe luzy na sprzÄgle kĹowym koĹa wedĹug wszelkiego prawdopodobieĹstwa. JeĹşdziÄ moĹźna spokojnie ale zrobiÄ naleĹźy.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Pon Maj 18, 2015 11:21
sgtcop13 napisał/a:
"Beemiarze" sprzedali Hondy, ale pozostali na tym forum, bo sÄ tu jajebiaszczy ludzie i super atmosfera, ktĂłrej fora BMW mogÄ tylko pozazdroĹciÄ
Co prawda, to prawda Z Wami jak w rodzinie
A zieloni jesteĹmy jak z krzakĂłw na drogi wyjedziemy
Apropos stukĂłw to ja tam nic nie sĹyszÄ, moĹźe dlatego, Ĺźe Gargamel siÄ caĹy trzÄsie jakby delirium zĹapaĹ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum