Szanowni koledzy, czy taki temat jest gdzieĹ na naszym forum?
MoĹźe ktoĹ z Was ma i uĹźywa interkom SENA 10U ? JeĹli nie ma uĹźytkownika takiego typu sprzÄtu to gĹowy nie bÄdÄ zawracaĹ i poproszÄ admina o skasowanie tematu
_________________ Virago; GSX 750; Triumph Sprint ST 955i; Suzuki UX 150 ciągle, Dauville NT700V obecnie
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
DziÄki rzempi, obejrzÄ te filmy, choÄ chyba jeden z nich oglÄ daĹem.
Chodzi o to, Ĺźe senÄ 10U mam od dawna. Trzeba przyznaÄ, Ĺźe jest Ĺwietna wzglÄdem jakoĹci wykonania, estetyki, wpasowania w kask Shoei etc. Jeden jest feler, a wĹaĹciwie dwa - bateria niewymienna i nie dziaĹa podczas Ĺadowania, a to juĹź jest mocno upierdliwe podczas uĹźytkowania, bo samo Ĺadowanie trwa dosyÄ dĹugo. Niestety skrĂłcona instrukcja nie zawieraĹa tego info, a sprzedawca teĹź nie raczyĹ poinformowaÄ, moĹźe nawet nie wiedziaĹ.
_________________ Virago; GSX 750; Triumph Sprint ST 955i; Suzuki UX 150 ciągle, Dauville NT700V obecnie
motonita1, UĹźywam Seny w Neotecu I.
Powiadomienia, Nawigacja, Yanosik, rozmowy telefoniczne, muzyka dziaĹajÄ Ĺwietnie. Nie parowaĹem jej jeszcze z innymi interkomami, wiÄc w tej kwestii jestem jeszcze zielony.
Jaki masz model? Czy TwĂłj model seny teĹź tak ma, Ĺźe nie dziaĹa podczas Ĺadowania baterii? MoĹźe dotyczy to tylko Seny 10U. Parowanie z innymi markami interkomĂłw koĹczy siÄ niepowodzeniem i w tym teĹź jest bĂłl. Praktycznie uĹźywam jej tylko do rozmĂłw telefonicznych, bo nikt z mojego otoczenia nie ma Seny.
CzeĹÄ,
Ja mam 3 modele Seny przy róşnych kaskach: SMH5, SMH5-FM i 5S. Wszystkie majÄ oddzielne gniazdo do Ĺadowania i moĹźna je podĹadowaÄ w trakcie jazdy choÄ nigdy nie miaĹem takiej potrzeby. Bateria spokojnie wytrzymuje 5 godzin gadania na interkomie. Na czuwaniu (czyli poĹÄ czone z telefonem, janosik i ewentualne poĹÄ czenia telefoniczne) - doĹadowujÄ raz na parÄ tygodni.
Wygodne jest to, Ĺźe na postoju moĹźna odczepiÄ bazÄ od kasku i nie trzeba wlec kasku do Ĺadowania.
NajwiÄksza wada wg mnie - montaĹź na kasku, choÄ gabarytowo niewielkie to jednak sterczy z boku.
C_D wszystkie Twoje modele Seny podlegajÄ serwisowi pogwarancyjnemu, sprawdziĹem to zachÄcony Twoim postem - moja sena jest wyjÄ tkiem i nie podlega, ale na szczÄĹcie nic jej nie dolega Bateria choÄ nie wymienna, trzyma dosyÄ dobrze mimo swoich kilku lat. PrzypadĹoĹciÄ konstrukcyjnÄ jest to, Ĺźe nie moĹźna doĹadowaÄ w czasie gdy jest sparowana. Nie ma moĹźliwoĹci wypiÄcia baterii do Ĺadowania - trzeba taszczyÄ caĹy kask chyba, Ĺźe siÄ ma powerbank.
[ Dodano: Sob Lip 16, 2022 22:29 ]
C_D.. jeszcze pytanie, jeĹli znika poĹÄ czenie miÄdzy parÄ interkomĂłw po przekroczeniu zasiÄgu, to ponownie samoczynnie wraca nawiÄ zanie poĹÄ czenia, czy teĹź konieczne jest ponowne sparowanie?
GdzieĹ sĹyszaĹem, Ĺźe tylko nowa technologia mesh zapewnia poĹÄ czenie bez ponownego parowania interkomĂłw.
[ Dodano: Nie Lip 17, 2022 10:36 ]
Chyba czas zakoĹczyÄ temat interkomĂłw. Filmiki od rzempi raczej konstruktywnie wyjaĹniajÄ zagadnienie i wszystko jasne
motonita1, Tak, mam model 10U dedykowany do kasku Shoei Neotec 1.
Tak jak pisaĹem wczeĹniej, nie miaĹem jeszcze okazji parowaÄ go z innymi.
Bateria jest w kasku, wiÄc muszÄ go taszczyÄ do Ĺadowarki. Na nawigacji, yanosiku
i ewentualnych rozmowach telefonicznych wytrzymuje bardzo dĹugo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum