Witam
Czy jest ktoĹ wstanie mi pomĂłc, oto problem:
Dotyczy wskaĹşnikĂłw.
Po przekrÄceniu kluczyka nastÄpuje test sprawdzajÄ cy wskaĹşnikĂłw i jest OK
ale później po odpaleniu moto wskaĹşniki nie reagujÄ . WskazĂłwki: prÄdkoĹciomierza, obrotomierza oraz paliwa nawet nie drgnÄ , natomiast wskazĂłwka temperatury idzie do gĂłry i tam pozostaje oprĂłcz tego nie dziaĹa komputer (na wyĹwietlaczu sÄ same "----"), jedyne co dziaĹa to zegarek. Podczas jazdy moto sytuacja siÄ nie zmienia.
SprawdziĹem wszystkie bezpieczniki sÄ OK.
OdpiÄ Ĺem akumulator na caĹÄ noc ale sytuacja siÄ nie zmieniĹa.
Nie mam juĹź pomysĹu co jest.
WspomnÄ tylko, Ĺźe na jesieni byĹo wszystko w porzÄ dku.
Pozdrawiam Marek
SprawdĹş czy siÄ nie wysunÄĹa wtyczka/gniazdo z licznika. Wystarczy wsunÄ Ä rÄkÄ i docisnÄ Ä. Bez zdejmowania czegokolwiek. Jak usĹyszysz klikniÄcie, znaczy, Ĺźe byĹo wysuniÄte. MogĹy zaĹniedzieÄ styki na ĹÄ czeniu wczeĹniej wspomnianego gniazda.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
SprawdzaĹem rÄkÄ i kostka jest na swoim miejscu, co do sierĹciucha lub innego gryzonia to raczej nie byĹo wszystko jest w jak najlepszym porzÄ dku.
Pozostaje mi zdjÄ Ä caĹy przĂłd aby dostaÄ siÄ do licznikĂłw i dokĹadnie przyjĹźeÄ siÄ stykom.
Gorzej jak i to nie pomoĹźe.
DziÄkuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Marek
[ Dodano: Pon Kwi 25, 2016 12:07 ]
Witam
PrzyczynÄ awarii licznika byĹa nieudolna prĂłba zmiany przebiegu kilometrĂłw, tak mnie poinformowaĹ elektronik, ktĂłry naprawiĹ mi ten licznik. (koszt naprawy 200,- zĹ.)
JeĹźeli komukolwiek by siÄ pojawiĹa taka awaria mam namiar na dobrego elektronika jedyny problem z nim to, to Ĺźe dĹugo trzyma zanim siÄ zabierze do roboty.
Pozdrawiam
Marek_Iz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum