Witam jestem Albert. Niedawno stałem się mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem ntv-ki. Stałą nie używana przez 2 lata, więc czeka mnie trochę pracy. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Wcześniej jeździłem szadołką vt500 prze 2 sezony, choć minęło mi już 36 wiosen, to dopiero poznaje ten wspaniały świat motoryzacji.
Na budziku 72 tyś. Myślałem by zacząć od regulacji zaworów i czyszczeniu i synchronizacji gaźników. Oponki jeszcze ok lagi nie ciekną. Przymierzam się jeszcze do przemalowania na biało, a może na kość słoniową.
Pomógł: 2 razy Wiek: 60 Dołączył: 21 Sie 2014 Posty: 57 Skąd: Pietrzykowice,Żywiec
Wysłany: Sob Lut 06, 2016 10:13
Witaj,skoro zamierzasz poświęcić trochę czasu na serwisowe sprawy jak regulacja zaworów to sprawdż wskażniki zużycia łańcuszków rozrządu bo przy okazji zdjęcia pokryw zaworowych nic nie kosztuje.Po za tym radził bym zainwestować w przedni błotnik,szkoda zachlapać cały silnik a przede wszystkim chłodnice.
Pozdrawiam.
Witaj Oponki radzę sprawdzić z którego roku, bo to że ładnie wyglądają nie zapewni Ci odpowiedniej przyczepności, tym bardziej że moto stało 2 lata więc opony pewnie się odkształciły trochę
Przedni błotnik jest ale jak robiłem fotki to już go do malowani zdjąłem. Obecnie jest wyczyszczony, zapodkładowany i czeka na lakiernika, ale chcę dac wszystko razem, żeby potem nie było różnic w kolorach. Dzięki za rady. Małymi kroczkami do przodu, za tydzień mechanik będzie rozbierał silnik, to zobaczymy w jakiej jest kondycji i ile mnie to wyjdzie. Na razie najważniejsze, żeby byl sprawny technicznie, kosmetyka musi poczekać.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum