Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 15:46 wymiana kierownicy
Witam!
Niedawno kupiłem sobie Devi.
Przy okazji dziękuję wszystkim forumowiwczom za pomoc!
Niestety poprzedni właściciel udoskonalił (bądź wymienił) kierownicę.
Podobno tak mu było wygodniej ?
Tak zachwalał swą innowację ,że stwierdziłem : spróbuję pojeździć jakiś czas i samemu przekonać się o słuszności rozwiązania.
Przejechałem ok. 1500 km . Przy przebiegu mniejszym o 1380km wiedziałem że rozwiązanie jest złe.
Jak widzicie na zdjęciach wymiana kierownicy jest konieczna! Niestety nie mam w pobliżu nikogo kto ma devi żeby zmierzyć oryginalną kierownicę.
Obdzwoniłem wszystkich możliwych „rozbieraczy” i okazuje się ,że jest to towar deficytowy.
Można wprawdzie kupić jakieś zamienniki, ale nie znając wymiarów to lipa.
Nie chciał bym iść w koszty bo jeśli nie oryginał to może kiera od mz za 30 zł załatwi sprawę?
Może ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie w tym temacie i może cos doradzić?
Dodaję zdjęcia mojej kierownicy oraz znalezione w sieci wymiary do potwierdzenia.
Bardzo mi pomogłeś!
Przeczytałem wszystkie wątki i widzę, że twoja propozycja chyba jest najlepsza. Faktycznie do NTV kierownica od MZ to dobry pomysł ale do Devi może być za niska, choć cena kusi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum