Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 16 Gru 2014 Posty: 28 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 21:53 Lewy zestaw przełączników na kierownicy się kręci
Witam, Przy zmianie manetek na podgrzewane zauwazylem ze prawy zestaw przelacznikow na kierownicy ma na kierownicy otwor w ktory wskaukuje przez co nie porusza sie . Lewa strona jest o tyle gorsza ze nie ma otworu i mimo silnego scisnieia srubami kreci sie. Jak to jest u Was? Moze to tylko u mnie?
p.s. przy odpowiedniej sile przekreca sie w dol i gore wokol rury kierownicy - czy to jest normalne? Czy cos poknocilem przy zmienie tych manetek?
Wczesniej prawdopodobnie manetka byla przyklejona do tego zestawu przelacznikow bo widoczny byl klej (chyba butapren) na manetce i tym plastiku ktory laczyl te dwa elementy
Miałem podobnie i poszedłem na łatwiznę "pogrubiając" odrobinę rurę kierownicy podkładka gumową (np. kawałek cienkiej dętki, podkładki do wycinania - można je znaleźć, np. w Castoramie czy innym sklepie).
_________________ Były: Mińsk 125, 1989, NT 650V, 2000
Teraz: XL700V, 2008
http://www.dkms.pl/ - Fundacja Dawców Komórek Macierzystych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum