Tak jak już przed rokiem Wam pisałem
miałem takie chwile
że marzyłem o Hondzie Deauville
a teraz sprawa tak wygląda ,
że mam motor..... trochę inny ale to HONDA
....
nie licząc rymów mych wierszy
chcę Wam powiedzieć że to motocykl mój pierwszy
stąd ukłon w moją stronę - od producenta
dał mu numer DN-01 abym zapamiętał
proszę więc Moderatora
nie usuwaj mnie z tego FORA
.....
pozdrawiam
już niedługo jeżeli będzie taka wola
(ukłon do Moderatora)
podzielę się wrażeniami jazdą powiedzmy moto damką
z jedną prawą klamką
....
pozdrawiam
Pomógł: 24 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 908 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Sob Maj 17, 2014 22:39
Zrób nam nieco wykładu na temat hydraulicznego przekazania napędu na koło bo chyba jest ono zastosowane przy "jednej klamce'.
Mnie to ciekawi osobiście a i wielu innych pewnie też.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
przepraszam za to milczenie !!!
pochwalić się muszę, że do dnia dzisiejszego od 15 maja przelatałem 75ookm wszystko na terenie woj.pomorskiego z jednym wypadem w Sudety polsko-czeskie, mały filmik z tego wypadu pod linkiem
https://www.youtube.com/watch?v=mEggY3T7nBw- wszystko dzieki uprzejmości gdańskiej grupy Advenduro, jezeli chodzi o skrzynię automatyczną DCT to jazda jest bajecznie wygodna, wszystko zależy od tego czego oczekujesz od motka, którego dosiadasz,... ja preferuję jazdę dynamiczną, ale nie sportową ! to wszystko w teym zestawieniu z ramą i zawieszeniem tworzy spaniały komplet do jazdy turystycznej lecz po utwardzonych drogach, ale jak to bywa, apetyt rośnie w miarę jedzenia i chciałoby się poznać inne natury oblicze, poza czarną wstęgą, aby spełniać sie na bezdrożach trzeba skorzystać z innego motka o którym już marzę a wyposażonego w podobną jednostkę napędową z automatem DCT tj Honda NC 700 ewentualnie nowszy model 750...reasumując oczekujesz wygody i bezstresowej jazdy - nie obawiaj sie automatu , który jest po prostu rewelacją...odpowiem na jakiekolwiek wątpliwości, pytania......pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku, do zobaczenia na szlaku....lewa w górę !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum