Moja czarna dama zaczÄĹa ĹwirowaÄ w tym sezonie. Na poczÄ tku tylko przy bardzo wysokich temperaturach, ale im dalej w las, tym gorzej. Kiedy spÄdziĹam nieco czasu przeciskajÄ c siÄ przez korki i bestia siÄ mocniej nagrzaĹa lub podczas jazdy, kiedy utrzymywaĹam jÄ przez dĹuĹźszy czas na wyĹźszych obrotach... nagle BACH... utrata mocy. OdkrÄcam manetkÄ, a tam nic. Zero absolutne! Nawet kilka razy zgasnÄ Ä siÄ jej udaĹo.
Co ciekawe, po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy. Czasami na dwie minuty, czasami na dĹuĹźej.
I tak w kĂłĹko, a im wyĹźsze temperatury na zewnÄ trz, tym gorzej.
Ĺwiece wymienione, cewki teĹź. MoĹźe macie jakiĹ pomysĹ co jej moĹźe dolegaÄ? Niebawem znĂłw wylÄ duje w serwisie, a i tam chĹopakom koĹczÄ siÄ pomysĹy...
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 17:57
DolegliwoĹci zwiÄ zane z pojawianiem siÄ podczas nagrzewania siÄ "elementu", kojarzÄ mi siÄ gĹĂłwnie z wystÄpowanie zimnych lutĂłw w elemencie sterujÄ cym pracÄ silnika. JeĹźeli objawy wystÄpujÄ regularnie (nawet podczas postoju), to do wiosny trochÄ czasu jest i moĹźna podmieniÄ komputer z innej Devi 700 (jeĹźeli ktoĹ zdecyduje siÄ trochÄ rozebraÄ swĂłj sprzÄt). Ewentualnie moĹźna teĹź po rozgrzaniu, delikatnie stukaÄ po obudowie komputera, czasami to teĹź moĹźe "wspomĂłc" wystÄpowanie niepoĹźÄ danych objawĂłw.
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 23:34
Tak jak Bob pisze droga Ewo. MiaĹem podobnie w starej CB 450 i pomogĹa dopiero wymiana moduĹu. Na ModliĹskiej jest Cyklo moto elektryk i tylko tam z elektryka. MogÄ sprĂłbowaÄ zaĹatwiÄ drugiego kompa. Zgadamy siÄ na priv.
Witam mam podobny problem od niedawna w Mojej Devauillle 700 mam podobne objawy jak kolega (Krwawa_Stefania) TeĹź wymieniĹem ostatnio Ĺwiece ale jakis czas byĹo ok teraz zaczyna sie coraz gorzej Jak jest zimna chodzi idelanie jak sie zagrzewa zaczyna tak jak by na jeden cylinder pracowaÄ , Przy przyspieszaniu sie dĹÄ wi i potem jak by ĹapaĹ cylinder i idzie normalnie .JadÄ c na 5 biegu 80 lekko przyspiszajÄ Ä to znĂłw to samo zjawisko sie nasila coraz czÄĹciej sie to pojawia Jakie macie PomysĹy ChĹopaki
proszÄ o wasze Sugestie
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 13:19
radzieckii napisał/a:
Stefa nie jest KolegÄ
Ale radzieckii przyznasz, Ĺźe czasami spotyka siÄ babki, ktĂłre majÄ wiÄksze "jaja" niĹź niejeden facet
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 16:52
sgtcop13 napisał/a:
radzieckii napisał/a:
Stefa nie jest KolegÄ
Ale radzieckii przyznasz, Ĺźe czasami spotyka siÄ babki, ktĂłre majÄ wiÄksze "jaja" niĹź niejeden facet
W przypadku Ewki to caĹkowita prawda.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Ok dzieki za zaproszenie jak doprowadze Devilke do,Ĺadu to przyjade narazie mam problem zeby gdzie kolwiek dojechaĹa Co sadzicie o kupnie innych Ĺwiec np Irydowch bo jak wymieniĹem swiece byĹo ok po jakims czasie zaczĹy sie problemy po przejechaniu okolo 300 km mozliwe ze ktoras swieca siadĹa jedze tylko do pracy 15 km .?.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Gru 19, 2014 12:37
WiÄkszoĹÄ Ĺwiec po zamontowaniu naleĹźy wygrzaÄ.
Czyli po odpaleniu motocykla powinien pracowaÄ aĹź wĹÄ czy siÄ wentylator.
JeĹźeli tego nie zrobiĹeĹ to jest taka opcja, Ĺźe siadĹa ktĂłraĹ.
Ĺwiece irydowe Masz na co najmniej 60kkm.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Witam wszystkich I DziÄkujÄ za opowiedzi wczoraj udalo mi sie zrobiÄ DevilkÄ Dzis jedziĹem sprawdzaĹem chodzi idelanie nic sie nie dziejÄ ragujÄ idelanie na Gaz Problem znalazĹem przy wykrÄcaniu Ĺwiec zauwaĹźyĹem Ĺźe Wtrysk nie siedziaĹ idealnie na drugim Cylindrze byĹ w poĹowie wĹoĹźony tylko do krĂłÄca i opaska mocujÄ ca byĹa nie byĹa dobrze dokrÄcona Przypuszczam ze po rozgrzaniu sie silnika guma krĂłÄca robiĹa sie miÄksza i i silnik zasysaĹ faĹszywe powietrze . Teraz chodzi caĹkiem inaczej po prostu inny motor Moja Honda byĹa jakies czas tego w serwisie moĹźliwe ze to przeoczyli Ĺźle zamontowali i tak wyszĹo Ale najwaĹźniejsze ze Devillka Ĺmiga znĂłw idealnie
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 23:43
Przychodzi mi jeszcze do gĹowy jako rozwiÄ zanie problemu, usterka zwiÄ zana z cewkami zapĹonowymi. Ale nie sĹyszaĹem, Ĺźeby ktoĹ w ogĂłle miaĹ z nimi problemy... ?
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum