Wysłany: Sro Maj 28, 2014 14:47 po regulacji gaznikĂłw
Witam i o pomoc pytam po regulacji gaznikĂłw moto gdy scchodzi z obrotĂłw strzela co zle zrobilem na waku wszystko ustawiĹem ok skrecilem i cos nie tak.Moto pali na dotyk wczesniej miaĹo problemy zadnej dziury w gazie nie mam .tylko to strzelanie ?pomocy
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 16:18
Pytanie moje : po jakiej masz regulacji ? Po wakumetrach tylko czy co ? JeĹli tak to sprĂłbuj wykrÄciÄ trochÄ wiÄcej dyszÄ skĹadu mieszanki w obu gaĹşnikach . Ja po prĂłbach róşnych mam wykrÄcone na ok 4 obroty co nie jest ksiÄ Ĺźkowo ale strzaĹy zniknÄĹy . Wydech mam bez kilera. UwaĹźam , Ĺźe wykrÄcajÄ c mieszanka zuboĹź-ewa . Nie moĹźe byÄ za bardzo wykrÄcone , gdyĹź praca staje sie nie rĂłwna . Ja robiÄ to na sĹuch i zapach spalin
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 19:59
tzn synchronizacji gaznikĂłw przy pomocy wakuometrĂłw.kurde to musze przykrecic czy odkrecic jak jest ksiazkowo ale jak wakuometr pokazuje ze ok to juz nie wiem.pomocy
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 21:15
Synchronizacja nie ma wpĹywu na dyszÄ skĹadu mieszanki . Dysze te musisz wkrÄciÄ do oporu i wykrÄcajÄ c licz obroty . KsiÄ Ĺźkowo to ok. 1 i 3/4 obrotu wykrÄcone. U mnie przy takim ustawieniu byĹy strzaĹy przy hamowaniu silnikiem . Nie wiem moĹźe brak kilera ma na to wpĹyw , ale kiedy wykrÄciĹem sporo wiÄcej strzaĹy zniknÄĹy , jest piÄkny bulgot . Silnik na wolnych obrotach pracuje rĂłwno , zero kichniÄcia , czy falowania . StrzaĹy sÄ fajne ale to zwyczajne lanie paliwa we wydech. Poziom paliwa teĹź jest waĹźny i nie ma wpĹywu na synchro . Poziom paliwa powinien wynosiÄ 9,2mm , pomiar jest opisany na innym niedawno poĹcie .
Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 546 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 21:32
Przy regulacji skĹadu mieszanki warto (trzeba) kontrolowaÄ kolor Ĺwiec. Po przejechanie 30-40 km Ĺwiece powinny mieÄ kolor kawy z mlekiem jak sÄ ciemniejsze naleĹźy zuboĹźyÄ mieszankÄ a jak zbyt jasna to wzbogaciÄ
_________________ Pozdrawiam
Zawsze na zakręcie....
KRESEK
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 21:43
http://hondantv.pl/forum/...der=asc&start=0
Musisz poszukaÄ po forum, byĹo tu kilka tematĂłw na temat strzelania. Ja miaĹem za bardzo powykrÄcane Ĺruby od skĹadu mieszanki. O ile dobrze pamiÄtam katalogowo w Deauville powinny byÄ wykrÄcone 2 i 1/4 obrotu (wiadomo Ĺźe po zuĹźywaniu siÄ silnika moĹźe siÄ to zmieniÄ), a wykrÄcajÄ c wzbogacasz mieszankÄ.
Wydech musi byÄ szczelny.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Wysłany: Czw Maj 29, 2014 15:03
To moja 25 letnia Reverka chyba ma do gĂłry nogami ustawione gaĹşniki bo byĹo zupeĹnie odwrotnie Jedno jest pewne Ĺrubki sÄ po to by nimi krÄciÄ w prawo czy w lewo i naleĹźy tak ustawiÄ by nie strzelaĹo , jak siÄ oczywiĹcie chce by nie strzelaĹo
Wysłany: Pon Cze 02, 2014 08:35
PowiedziaĹ bym raczej na biegu jaĹowym wiÄcej pali czyli na puszczonej manetce .
ZrobiĹem taki eksperyment , wczoraj jadÄ c puĹciĹem nagle manetkÄ , czyli caĹkowicie zamknÄ Ĺem przepustnicÄ i nie byĹo Ĺźadnego strzaĹu , ale kiedy puĹciĹem gaz nie tak caĹkiem do koĹca pierdyknÄĹo sobie trochÄ . Zaznaczam nie mam db-kilera i mam Ĺrubki doĹÄ mocno wykrÄcone ok. 4 a moĹźe wiÄcej . Tak jest u mnie , mnie tak odpowiada , motocykl nie ma Ĺźadnej dziury , rĂłwno przyspiesza , pali od 4 do 5 litrĂłw itd. ByÄ moĹźe w Devi macie wydechy ciche i wymaga to innych ustawieĹ . Na pewno db-kiler ma wpĹyw na to , ja rozwiÄ zaĹem to ĹrubkÄ skĹadu mieszanki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum