Pomógł: 2 razy Wiek: 65 Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 19:22 UWAGA na zakupy
Witam.DziĹ zakupiĹem tempomat na manetkÄ gazu za 30zĹ szt + koszt przesyĹki.PostanowiĹem zakupiÄ cztery szt.to dla kumpli z ktĂłrymi jeĹźdĹźÄ.Wszystko byĹoby OK gdyby nie to Ĺźe naliczono mi 4x koszt przesyĹki .Natychmiast przerwaĹem proces zakupu , niestety za póşno.Jutro sprĂłbujÄ zadzwoniÄ do firmy z proĹbÄ o wyjaĹnienie sprawy.Koszt przesyĹki to 4x15 zĹ co daje 60 zĹ.Chyba to zbyt wiele za coĹ co wchodzi do Ĺredniej koperty.Pozdrawiam:evil:
Uwaga!!!!!!!!! Sprawa okazaĹa siÄ pomyĹkÄ , nie zaleĹźnÄ od sprzedawcy.
_________________ Tomasz P
Ostatnio zmieniony przez Tomasz Pawlicki Wto Cze 11, 2013 21:17, w całości zmieniany 3 razy
Mam do czynienia ze sprzedaĹźÄ internetowÄ . Podpowiem Ci, ĹźebyĹ ich nastraszyĹ magicznym skrĂłtem UOKiK. Jako konsument "W okresie dziesiÄciu dni od odebrania zamĂłwionego towaru, Klient ma prawo do odstÄ pienia od umowy bez podania przyczyn, wedĹug ogĂłlnych zasad wynikajÄ cych z przepisĂłw dotyczÄ cych zawierania umĂłw na odlegĹoĹÄ." Dodatkowo koszt wysyĹki do Ciebie i wysyĹki zwrotnej musi pokryÄ dostawca.
Nie musisz nawet mieÄ paragonu, oryginalnego opakowania, BA! Towar moĹźe nosiÄ normalne Ĺlady uĹźytkowania.
Nie ma co siÄ stresowaÄ na zapas;)
A ja bym najpierw zadzwoniĹ i wyjaĹniĹ, bo systemy sklepowe czÄsto naliczajÄ opĹatÄ za wysyĹkÄ z zasady, a sklep wysyĹa w jednej paczce. Chyba, Ĺźe w regulaminie napisane inaczej.
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 20:47
WysĹaĹem maila do sprzedawcy,moĹźe coĹ w ich systemie siÄ pomieszaĹo.poczekam na odpowiedz.JeĹźeli bÄdÄ mnie straszyÄ negatywem to wtedy zrobie jak napisaĹeĹ Mam nadziejÄ Ĺźe wszystko siÄ wyjaĹni .
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 21:43
mam nadziejÄ Ĺźe to szybko siÄ wyjaĹni.Przy poprzednim moto (nt650)miaĹem ten wspomagacz i siÄ przyzwyczaiĹem.Tym bardziej Ĺźe przy obecnym moto maneta ciÄ gnie mocno do tyĹu.
JeĹźeli to ta sama Motoluka o ktĂłrej myĹlÄ - tzn spod Rzeszowa to zadzwoĹ do nich albo za zaggaduj -> robiĹem kilkakrotnie u nich zakupy na miejscu i byĹem zadowolony, pozytywni ludzie, zawsze szĹo siÄ dogadaÄ.
Tomasz Pawlicki, takie rzeczy siÄ zdarzajÄ ... prawdopodobnie to zwykĹy bĹÄ d. WyjaĹnij sobie to z nimi najpierw, a jeĹli rzeczywiĹcie nie bÄdÄ uczciwi to wtedy wypisuj teksty pt. UWAGA. Bardzo Ĺatwo jest kogoĹ oskarĹźyÄ i puĹciÄ zĹÄ opiniÄ :/
To czego uĹwiadczyĹeĹ to skutki nowego regulaminu wprowadzonego przez allegro. Nowy system pasuje tylko allegro, sprzedawcy i kupujÄ cy majÄ z jego powodu same problemy. Link do caffe allegro w ktĂłrym sprzedawcy relacjonujÄ jak to wyglÄ da z ich perspektywy.
Generalnie jeĹli sprawa okaĹźe siÄ pomyĹkÄ lub bĹÄdem allegro, to proponowaĹbym zmieniÄ nazwÄ wÄ tku, ewentualnie do pierwszego posta dodaÄ coĹ w stylu : Sprawa okazaĹa siÄ pomyĹkÄ etc, tak Ĺźeby nie oczerniaÄ uczciwego sprzedawcy (w myĹl tego co pisaĹ haidi).
Wysłany: Wto Cze 11, 2013 19:40
No wĹaĹnie ,sprawa siÄ wyjaĹniĹa.To nie wina firmy Moto Luka,lecz Allegro.DodzwoniĹem siÄ do Firmy i miĹy gĹos wyjaĹniĹ wszystko,przepraszajÄ c za zamieszanie.Towar juĹź do mnie leci.Faktycznie za szybko wystÄ piĹem z oskarĹźeniem.NaleĹźÄ siÄ wielkie PRZEPROSINY.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum