Pomógł: 1 raz Wiek: 60 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 13 Skąd: PAWŁOWICE
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 18:27 CO ODCINA IMOBILAJZER????????????
Witam kolegĂłw,mam pytanie czy imobilajzer odcina paliwo.Mam problem z moim moto otóş pompa paliwa nie podaje paliwa,podĹÄ cze bezpoĹrednio pod akumulator paliwo siÄ leje.WiÄc jeĹli toimobilajzer to pilnie potrzebuje POMOCY w rozwiÄ zaniu problemu.Pozdrawiam i prosze o szybkÄ odpowiedĹş.
Immobilizer zawiaduje teĹź pompÄ paliwa. Pytanie jest, bo nie napisaĹeĹ czy cokolwiek innego dziaĹa w twoim moto, czy np rozrusznik krÄci?
Odbiornik immobilajzera podĹÄ czony jest do moduĹu zapĹonowego ktĂłry steruje cewkami zapĹonowymi, lampkÄ z "kluczykiem" i poprzez przekaĹşnik pompÄ paliwa. Odbiera natomiast sygnaĹy z: impulsatora, czujnika sprzÄgĹa, czujnika "luzu", stacyjki, przycisku rozrusznika, przeĹÄ cznika "engine stop switch"(ten czerwony", czujnika podpĂłrki bocznej oraz odbiornika HISS.
WeĹş pod uwagÄ Ĺźe pompa pracuje tylko jak siÄ silnik krÄci(pracuje albo rozrusznik nim krÄci)
Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 06:51
Wszystko dziaĹa oprĂłcz pompy paliwa.Jak wypne pompe i podĹÄ cze na krĂłtko pompa podaje paliwo.Powiedz mi gdzie jest ten przekaĹşnik pompy bo to moĹźe on jest walnienty.Pozdrawiam
Wedle opisu w Haynes powinien byÄ pod zadupkiem, najlepiej przeĹledziÄ dokÄ d idzie kabel od pompy. Zielony przewĂłd to masa a czarny powinien wychodziÄ z przekaĹşnika. SprawdziĹbym bezpiecznik (10A pod prawym boczkiem) przez ktĂłry idzie prÄ d do przekaĹşnika i dalej do pompy. ChociaĹź jak on byĹby walniÄty to nie byĹoby teĹź rozrusznika...
Szkoda Ĺźe tak drogo. Nie wiedziaĹem Ĺźe przekaĹşnik to aĹź taka kasa. Sam prĂłbowaĹbym jakiejĹ uĹźywki z rozbitka albo moĹźe jakiĹ zamiennik. Powalone ceny jednym sĹowem. Pozdrawiam
Wysłany: Sob Wrz 15, 2012 22:03
No niestety to sÄ uroki serwisĂłw,obszukaĹem caĹe Allegro i nawet Ĺladu po uĹźywkach.GoĹÄ z serwisu powiedziaĹ Ĺźe to jedna z taĹszych czÄĹci,aĹź sie baĹem spytaÄ ile kosztuje ta droĹźsza.
Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 19:36
WrzuÄ zdjÄcie jak mozesz tego przekaĹşnika.
Mi rok temu padĹ komputer z immo z rocznika 1999.
Ceny uĹźywek ok 600 zĹ, nĂłwka powyzej 2 tys zĹ.
Naprawienie przez elektronika ?? 120 zl - czy jakoĹ tak
Wszystko da siÄ obejĹÄ
Wysłany: Sro Kwi 10, 2013 16:28
Panowie nie ma sensu tego naprawiaÄ,jest to wielkoĹci przekaĹşnika kierunkowskazĂłw na trzy pony zalane twardym plastikiem i przy dĹubaniu Ĺźeby dostaÄ siÄ do pĹytki scalonej,moĹźna wiÄcej szkody narobiÄ. Nr przekaĹşnika-CF318
T0.5
301
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum