azja-83
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 10:41 RacibĂłrz Witam
Witam, jakiĹ czas temu zarejestrowaĹem siÄ na forum, ale dzisiaj dopiero napisaĹem pierwszy post.
Nazywam siÄ Andrzej, jestem posiadaczem Hondy NTV 650 Revere 92r.
Na wstÄpie chciaĹem zadaÄ pytanie, choÄ moĹźe nie w tym dziale..., nie dawno kupiĹem Wingrack, jako TOP mam Kappe k53 , i teraz pytanie czy mogÄ zastosowaÄ jako boczne kufry, kufry z przeznaczeniem pod centralny (rĂłwnieĹź monokey) ,chodzi o kappe k48 ?
Czy jednak mocowania tych kufrĂłw jest sĹabsze niĹź w typowych bocznych ?
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 13:56
Witam i zachÄcam do udzielania siÄ
Wszystko jedno, czy kufer jest centralny, czy boczny. Trzeba pamiÄtaÄ jednak, Ĺźeby samo mocowanie siÄ zgadzaĹo. Róşnica konstrukcyjna kufrĂłw bocznych i centralnych, generalizujÄ c polega na tym, Ĺźe centralne sÄ dosyÄ wysokie i zaĹoĹźenie ich na bok znacznie poszerzy motocykl. Kufry boczne majÄ jakby wiÄkszÄ powierzchnie, ale sÄ niĹźsze.
_________________ Pucuś
azja-83
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 19:29
DziÄki Killu , mam wĹaĹnie przed sobÄ katalog Kappy i porĂłwnujÄ c K40 z K48 to kappa K48 jest tylko o 2cm wyĹźsza jako boczy, wiÄc bÄdzie ok, reszta wymaiarĂłw takie same
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum