azja-83
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 09:41 Racibórz Witam
Witam, jakiś czas temu zarejestrowałem się na forum, ale dzisiaj dopiero napisałem pierwszy post.
Nazywam się Andrzej, jestem posiadaczem Hondy NTV 650 Revere 92r.
Na wstępie chciałem zadać pytanie, choć może nie w tym dziale..., nie dawno kupiłem Wingrack, jako TOP mam Kappe k53 , i teraz pytanie czy mogę zastosować jako boczne kufry, kufry z przeznaczeniem pod centralny (również monokey) ,chodzi o kappe k48 ?
Czy jednak mocowania tych kufrów jest słabsze niż w typowych bocznych ?
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 12:56
Witam i zachęcam do udzielania się
Wszystko jedno, czy kufer jest centralny, czy boczny. Trzeba pamiętać jednak, żeby samo mocowanie się zgadzało. Różnica konstrukcyjna kufrów bocznych i centralnych, generalizując polega na tym, że centralne są dosyć wysokie i założenie ich na bok znacznie poszerzy motocykl. Kufry boczne mają jakby większą powierzchnie, ale są niższe.
_________________ Pucuś
azja-83
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 18:29
Dzięki Killu , mam właśnie przed sobą katalog Kappy i porównując K40 z K48 to kappa K48 jest tylko o 2cm wyższa jako boczy, więc będzie ok, reszta wymaiarów takie same
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum