Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:12 Praca Toruń nowy salon motocyklowy
Witam mam nadzieje ze nie dostanę ochrzanu za to ze umieszczam to w tym dziale.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to przez przypadek trafiłem na oto ogłoszenie rekrutacyjne.
AF Motors Autoryzowany Dealer Ducati w Toruniu poszukuje w nowo tworzonym punkcie sprzedaży kandydata na stanowisko:
Specjalista ds. sprzedaży motocykli,części i akcesoriów.
Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 546 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:56
Przykre to co piszesz Kamil - ale niestety prawdziwe
_________________ Pozdrawiam
Zawsze na zakręcie....
KRESEK
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 18:54
Killu napisał/a:
Od siebie dodam tyle, że przy motocyklach ciężko zarobić na motocykl.
PozdRR
Kamil, nie tylko w motocyklach Ja pracuję "w materiałach budowlanych". Na dom nie zarobiłem i też chyba nie zarobię Chyba, że wydłużą wiek emerytalny jeszcze o kilkadziesiąt lat to kto wie
Pomógł: 23 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 19:02
Ja w zeszłym roku miałem iść do największego salonu motocyklowego w PL, ale rozbiło się właśnie o finanse. Podobną kasę miałbym siedząc na kasie w markecie. Dziś już nie ma tego salonu...
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 01:46
Generalnie ciężko wszędzie o wynagrodzenie. Właściwie, to można powiedzieć, że pracujemy a nie, że zarabiamy. Na szczęście NTV jest ekonomiczna i tania w utrzymaniu i zakupie No i to najlepsze moto na świecie
Nie ma co jęczeć. Trzeba działać tak, żeby było dobrze.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 20:02
Obawiam się, że podłoża problemów są dokładnie dwa.
1. Zima
2. Internet
Jak przez sezon nie zarobisz na zimę, to się nie utrzymasz... U nas rosną jak grzyby po deszczu jeden sklep za drugim... Ale utrzymują się tylko trzy. Pełno jest drobnicy, która się otwiera i jeszcze w tym samym roku zamyka. Naprawdę nie jest w zimie kolorowo.
_________________ Pucuś
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 20:17
taka drobnica bywa katastrofą, dają w sezonie takie ceny, że "stałym" firmom nie dadzą zarobić na zimę, a w zimę zajmują się czymś innym. Ale z drugiej strony jak się ma salon motocyklowy, to warto wyposażyć się w sprzęt do odśnieżania dachów i w zimę połowa personelu powinna się tym zajmować?
Cieszę się, że rynek w Toruniu się rozwija. Mamy Hondę, Yamahę(najstarszy salon motocyklowy w Toruniu), Suzuki. Teraz będzie Ducat - jest coraz lepiej.
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 20:30
pikonrad napisał/a:
Mamy Hondę, Yamahę(najstarszy salon motocyklowy w Toruniu), Suzuki. Teraz będzie Ducat - jest coraz lepiej.
Praca to temat rzeka a już był taki piękny moment że ludziska się zawijali do lepiej płatnej pracy i można było coś w swojej wywalczyć, a tu znów wróciło straszenie nie pewność.
Pewnie gdybyśmy finansowo lepiej stali to wielu zdecydowało by się na zakup salonowca.
Choć jest jeszcze nasza pozytywna mentalnosć ze czesto czlowiek grzebie nie jako lekko z przymusu finansowego ,ale przede wszystkim że lubi i to nas rozwija. Nie wiem jakie macie spostrzeżenia ale widząc po moim synu czy chłopaczkach w jego wieku oni juz tego nie ciągną to już będzie zaczynać się pokolenie anty techniczne lekko skazane na serwisy. To nie do pomyślenia kiedyś było żeby ojciec schodził do samochodu grzebać a ty siedział byś sobie przed tv
ale widząc po moim synu czy chłopaczkach w jego wieku oni juz tego nie ciągną to już będzie zaczynać się pokolenie anty techniczne lekko skazane na serwisy
Mam na to sposób obiecałem mojemu synowi w tym roku MZ-tkę ale pod warunkiem że pomoże mi ją poskładać po wypadku - a że to była przekładka ramy to się trochę nauczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum