Wysłany: Wto Paź 25, 2011 16:56 Powitanie z Ĺodzi
Witam na forum :)
Po bojach z aktywacjÄ konta (dziÄkujÄ adminowi i MaÄkowi z forum za pomoc) wreszcie mogÄ siÄ wypowiedzieÄ ;).
W ogromnym skrĂłcie - w wieku 36 lat (czyli w tym miesiÄ cu) zrobiĹem kat. A+B przy czym na samochĂłd raczej ze strachu przed zmianami w przyszĹym roku niĹź z potrzeby.
BÄdÄ szukaĹ tutaj pomocy przy zakupie ale jednoczeĹnie w ramach powitania dziÄki wielkie za sensowne wpisy na tym forum - wiele siÄ dowiedziaĹem z lektury jednoczeĹnie zyskujÄ c ĹwiadomoĹÄ jak maĹo wciÄ Ĺź wiem o NTV.
Do przeczytania juĹź w konkretnych wÄ tkach tematycznych.
Mam takowÄ nadziejÄ. Do tej pory powstrzymywaĹy mnie wspomnienia z pracy przy fotoreportaĹźu z dziaĹaĹ sĹuĹźb ratunkowych. JakoĹ tak siÄ trafiĹo, Ĺźe mieliĹmy seriÄ doĹÄ paskudnych, Ĺmiertelnych, motocyklowych kraks. OglÄ danie efektĂłw ĹlizgĂłw po asfalcie gdy motocyklista i/lub pasaĹźerka byli ubrani w t-shirt i teksasy daĹo mi sporo do myĹlenia. No i wĹÄ czyĹo podĹwiadomy hamulec na pewien czas przez motocyklami.
Do tego rodzina medyczna, tylko ja normalny (fotograf/informatyk) wiÄc co jakiĹ czas sĹyszÄ kogo z czego zeskrobywali...
Kurs na kat. A jak to kurs, nauczyli podstawowych podstaw Ĺźebym siÄ nie przewracaĹ i zdaĹ. Teraz pora nauczyÄ siÄ jeĹşdziÄ... TeoriÄ wchĹaniam z "Motocyklisty doskonaĹego" ale praktyka by siÄ jeszcze przydaĹa.
Mam zamiar do tematu podejĹÄ powaĹźnie i z rozwagÄ jak na mĂłj wiek przystaĹo;) Szukam sobie wĹaĹnie kasku, spodni, kurtkÄ mam. Zobaczymy co zostanie po tych zakupach, wtedy zadecydujÄ czy szukam NTV-ki do 3500 czy do 5000 :) Na mĂłj rozum nie warto na razie wydawaÄ wiÄcej - to ma byÄ motor do nauki. W planach wyprawa w Himalaje i do Chin na dwĂłch kĂłĹkach ale zaczynam wybiegaÄ za daleko w przyszĹoĹÄ :)
Generalnie bardziej imponuje mi tego rodzaju jazda:
W zwiÄ zku z tym na razie nie marudzÄ "poszukajcie mi moto", choÄ jak komuĹ bÄdzie na poczÄ tku przyszĹego roku "zalegaĹa" NTVka w perfekcyjnym stanie ;) w garaĹźu to chÄtnie siÄ niÄ zaopiekujÄ :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum