Po bojach z aktywacją konta (dziękuję adminowi i Maćkowi z forum za pomoc) wreszcie mogę się wypowiedzieć ;).
W ogromnym skrócie - w wieku 36 lat (czyli w tym miesiącu) zrobiłem kat. A+B przy czym na samochód raczej ze strachu przed zmianami w przyszłym roku niż z potrzeby.
Będę szukał tutaj pomocy przy zakupie ale jednocześnie w ramach powitania dzięki wielkie za sensowne wpisy na tym forum - wiele się dowiedziałem z lektury jednocześnie zyskując świadomość jak mało wciąż wiem o NTV.
Do przeczytania już w konkretnych wątkach tematycznych.
Mam takową nadzieję. Do tej pory powstrzymywały mnie wspomnienia z pracy przy fotoreportażu z działań służb ratunkowych. Jakoś tak się trafiło, że mieliśmy serię dość paskudnych, śmiertelnych, motocyklowych kraks. Oglądanie efektów ślizgów po asfalcie gdy motocyklista i/lub pasażerka byli ubrani w t-shirt i teksasy dało mi sporo do myślenia. No i włączyło podświadomy hamulec na pewien czas przez motocyklami.
Do tego rodzina medyczna, tylko ja normalny (fotograf/informatyk) więc co jakiś czas słyszę kogo z czego zeskrobywali...
Kurs na kat. A jak to kurs, nauczyli podstawowych podstaw żebym się nie przewracał i zdał. Teraz pora nauczyć się jeździć... Teorię wchłaniam z "Motocyklisty doskonałego" ale praktyka by się jeszcze przydała.
Mam zamiar do tematu podejść poważnie i z rozwagą jak na mój wiek przystało;) Szukam sobie właśnie kasku, spodni, kurtkę mam. Zobaczymy co zostanie po tych zakupach, wtedy zadecyduję czy szukam NTV-ki do 3500 czy do 5000 :) Na mój rozum nie warto na razie wydawać więcej - to ma być motor do nauki. W planach wyprawa w Himalaje i do Chin na dwóch kółkach ale zaczynam wybiegać za daleko w przyszłość :)
Generalnie bardziej imponuje mi tego rodzaju jazda:
W związku z tym na razie nie marudzę "poszukajcie mi moto", choć jak komuś będzie na początku przyszłego roku "zalegała" NTVka w perfekcyjnym stanie ;) w garażu to chętnie się nią zaopiekuję :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum