Wysłany: Pon Paź 03, 2011 18:02 Witam z podkarpacia
Witam serdecznie wszystkich miłośników V-twinów
snajper-psg1 zawitał na kolejne forum
Coś o mnie? Przygoda z motorowerami tradycyjnie zaczęła się od Komarka, po zrobieniu prawka jedynie kategorii A spełniłem jedno z marzeń czyli stałem się posiadaczem motóra a więc WSK 125 M06B3. Po niej przyszedł czas na ETZ 250 i na niej spędziłem ten i poprzedni sezon ale wczoraj odjechała do kolejnego właściciela. Póki co plany na rozwijanie któregoś z hobby są różne, bo rowery to też moja wielka dwukołowa miłość ale na pewno kolejny motocykl prędzej czy później zakupię. Póki co w tej kwestii mam wiele pomysłów, supermoto, enduro, materiał na cafe racera, coś ryczącego z V-2 pomiędzy nogami i chromowanymi rynnami zamiast tłumików, planów wiele a portfel studenta póki co na żaden z nich nie ma.
Najbardziej ciągnie mnie jednak w kierunku w miarę taniego, niezawodnego motocykla szosowego, z wygodną pozycją za kierownicą (coś w rodzaju enduro) jakby dawał czasem polecieć kawałek na gumie to już ideał i w tym gronie oprócz np. BMW F 650 czy Yamahy TDM jest Honda NTV.
Już od paru lat mojej fascynacji motoryzacją chodzi mi po głowie. Widlasty twin, wał Kardana, monowahacz, przepiękne klasyczne zegary, wąski bak, same plusy i jak ja w ogóle mogę myśleć o innym motocyklu Dlatego sporo czasu spędzę na forum czerpiąc wiedzę na temat tego modelu. Jeśli jest jakaś osoba z podkarpacia która bywa w Rzeszowie łańcucie czy bliskich okolicach to byłbym BARDZO wdzięczny za możliwość przymiarki NTV-ki. Wtedy byłbym pewien czy tego szukam czy jednak muszę kierować się bardziej w stronę motocykli enduro.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 19:36
Witaj wśród swoich, bierz NTV'kę jak w dym
Ja sam stwierdzam, że też mam jakieś takie zapędy, żeby NTV'ka BMW GS trochę przypominała
Powiem, że swego czasu bardzo mi się Transalp podobał, a szczególnie ten jego wysoki zbiornik, sprawia wrażenie jakby ten motocykl był większy niż NTV'ka. Ale jak postawić obok siebie oba motocykle to Transalp jest tylko wyższy, za to niski bak w NTV'ce zacząłem doceniać po przejechaniu paru tysięcy km. A w razie czego to jak dołożysz tankbag to wyjdzie na to samo, ale będzie o wiele praktyczniej niż w Transalpie.
Witaj wśród swoich NTV to świetny wybór, ale niestety do latania na gumie zupełnie się nie nadaje ;/. Poza tym ma same zalety z których trzeba korzystać
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Powiem, że swego czasu bardzo mi się Transalp podobał, a szczególnie ten jego wysoki zbiornik, sprawia wrażenie jakby ten motocykl był większy niż NTV'ka. Ale jak postawić obok siebie oba motocykle to Transalp jest tylko wyższy, za to niski bak w NTV'ce zacząłem doceniać po przejechaniu paru tysięcy km.
Miło słyszeć że porównanie wypada na plus dla NTV bo i Transalp mnie interesuje, silnik prawie ten sam ale pozycja za kierownicą chyba na + dla niego jeśli o komfort chodzi?
sgtcop13 napisał/a:
Witaj!
Przymierz swój tyłek do tej z linku, masz ja pod nosem
Mail do właściciela poszedł, może na przymiarkę i pogaduchy motocyklowe się da namówić ale niestety zebranie funduszy na NTV trochę mi zajmie.
A w kwestii słuszności wyboru NTV to faktycznie niezniszczalny sprzęt i tani w utrzymaniu z tego co czytałem. Myślałem żeby kupić go na lata, tak jak kupuje się pewny samochód który ma być przede wszystkim niezawodny. A druga maszynę tj. małego crossa czy cafe racera dokupił bym później żeby mieć coś do zabawy choć widzę że i na NTV można się wyszaleć na winklach.
Jak jest z akcesoryjnymi kominami, można uzyskać takie bardziej "chopperowate" basowe dudnienie? Bo jak słyszę większość armatur to jednak brzmieniem biją sprzęty typu NTV czy SV.
Myślałem żeby kupić go na lata, tak jak kupuje się pewny samochód który ma być przede wszystkim niezawodny. A druga maszynę tj. małego crossa czy cafe racera dokupił bym później żeby mieć coś do zabawy choć widzę że i na NTV można się wyszaleć na winklach.
No i to jest najlepszy plan. Na NTV można wszystko. Jeżeli ten motocykl sobie z czymś nie poradzi, to najprawdopodobniej wina leży po stronie kierownika Cokolwiek sobie nie wymyślisz - NTV temu podoła... Tylko wiadomo, że nie zawsze będzie w danej dziedzinie mistrzem.
A co do samego dźwięku, to wszystko kwestia wydechu. Przecież ta sama jednostka jest w starej Shadowce Moim zdaniem krótka pucha ze starszych roczników + wyciągnięty db-killer, to połączenie idealne... Tylko jak się grzeje motocykl o 3 w nocy pod blokiem, to sąsiedzi mogą być niezadowoleni :/
Analizując rynek wydaje mi się, że ciężko kupić motocykl tańszy w zakupie, tańszy w utrzymaniu, przynajmniej tak samo wierny i pancerny, jak NTV.
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1797 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 16:37
DorDaw napisał/a:
ładna i ubrana sgtcop13, a Ty co planujesz zakupić
Na razie nic nie planuje na poważnie z przyczyn rodzinno-finansowych
Najprędzej wszystko się wyjaśni na wiosnę. Wtedy kończę karierę zawodową i jeśli nie wypieprzę do jakiegoś normalnego kraju, to rozglądnę się za jakimś sprzętem
Najbardziej mi się uśmiecha DL 650 lub 1000, ewentualnie SV w wersji naked
Co będzie, to czas pokaże.....
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum