Przeglądając Nasze Forum przyszła mi do głowy /wtedy była trzeźwa / następująca myśl. Weźmy taki przypadek, żę szlajamy się gdzieś po terenie i nagle widzimy zaparkowaną "najlepszą Hondę". W tym momencie dobrze by było, aby jednym spojrzeniem stwierdzić, czy szczęśliwy posiadacz moto należy do Naszego Forum. Jak myślicie, czy dobrym sposobem byłaby odpowiednia dyskretna naklejka / na boczku, owiewce , baku itp./ np. z naszym motocyklistą ze strony głównej? A jeszcze gdyby znalazł się tam nick, to ho ho... A wtedy poszukamy w okolicy właściciela i już mamy z kim pogadać i napić się ...kawy.
Oczywiście w przypadku podjęcia tego tematu wiążące i najważniejsze będzie zdanie Kermadeca.
W razie poparcia pomysłu, to produkcja takich naklejek nie powinna być droga, a na forum chyba mamy kolegów którzy siedzą w temacie naklejek, reklamy, grafiki itd.
p.s. Wymyśliłem to, chociaż ja mam techniczną możliwość ustalenia właściciela po blachach w 1 minutę. Ale nie o to przecież chodzi
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 13:15
Haaa... swietny pomysl!!! Jakas mala naklejka, ktora przykleimy w jednym konkretnym miejscu. Jesli bedzie jednakowa dla wszystkich, to odpadna koszta i problemy jej indywidualizacji. Projekt mozemy sami zrobic w Corelu, drukarni na internecie jest spory wybor (czesto mozna zamowic druki maloseryjne po groszowych cenach, po prostu dolaczaja tam projekt do wolnego miejsca na arkuszach innych zlecen - sam tak zamawialem kiedys wizytowki i naklejki).
Koszt powinien byc raczej niewielki, naklejki porozsylamy poczta lub rozdamy na najblizszym zlocie-spotkaniu. Mi sie pomysl podoba! Bedziemy rozpoznawalni dla siebie i innych!
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 13:59
Mi się pomysł podoba... Ale z czasem jego idea straci znaczenie... Jest pewna grupa motocyklistów, którzy zostaną z NTV przez kilka sezonów... Co się jednak stanie z motocyklem po sprzedaży? Pewnie nikomu nie będzie chciało się odklejać barw symboli swojego "plemienia". Skutek będzie taki, że po pewnym czasie będzie można spotkać maszyny z naklejkami będące własnością właścicieli niezrzeszonych. Będzie także grupa osób, które nie będą chciały niczego na swój sprzęt naklejać - w końcu to żaden obowiązek
Ale obydwa przypadki chyba nie mają większego znaczenia, czy może jakichś tragicznych skutków ubocznych. Ja jestem za tym, żeby zrobić naklejkę w formie loga z koszulki i nakleić ją na przedni błotnik, albo lagę...
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 15:18
Motocykla na pewno bym nie obkleił ale kufer to co innego Podoba mi się ten pomysł, a co do formy naklejki to jest tego samego zdania co Killu (logo z koszulki).
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1783 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 15:35
Witam!
Super, że jest zainteresowanie tematem.
Oczywiste jest, że w razie rozstania się z ukochanym motorem, należałoby naklejkę usunąć.
Winna być dyskretna i nie szpecić pięknego widoku motora. Forumowicze na pewno będą ją umieć znaleźć na spotkanym "podejrzanym" moto
Borys nawet wie jak to szybko i tanio załatwić. Z wyjazdami na zloty to różnie bywa, więc opcja rozesłania pocztą do zainteresowanych /pokrywających koszty oczywiście/ byłaby chyba najbardziej rozsądna.
Pozdrawiam i jestem ciekaw dalszych opinii i propozycji.
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 19:49
.. ja chyba zaloze, ze wzgledow estetycznych. Na ramce jednak jest troche malo miejsca na grafike w stylu logo, predzej jakis napis tylko... Jednak moze warto to przemyslec..
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 20:15
Popieram posiadanie naklejek
I wiem też że zamiast zrywać naklejkę przy sprzedaży moto to w umowie zamieszczę nowy paragraf o treści podobnej do poniższej :
"Kupujący zobowiązuje się do rejestracji swojego konta na forum ntv.fora.pl. Kupujący przy odsprzedaży motocykla zobowiązuje się powiadomić kolejnego kupującego o konieczności rejestracji konta na forum ntv.fora.pl"
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 23:19
Pomysł super, miejsce na naklejkę zawsze się znajdzie, tak żeby wszystko było estetycznie. Na ramce tablicy jest miejsce tylko na napis, ewentualnie jakieś bardzo proste logo.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 23:40
Ja jestem za naklejką o średnicy około 5cm... Kto w ogóle będzie chciał ją przykleić, to sam znajdzie na nią miejsce. Ja myślę, że przedni błotnik, zadupek czy laga... Wszystko jedno...
Tak sobie jeszcze pomyślałem, że przecież z tyłu nad tablicą rejestracyjną mamy sporo miejsca - na przykład obok światła odblaskowego - może tam?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum