PrzeglÄ dajÄ c Nasze Forum przyszĹa mi do gĹowy /wtedy byĹa trzeĹşwa / nastÄpujÄ ca myĹl. WeĹşmy taki przypadek, ĹźÄ szlajamy siÄ gdzieĹ po terenie i nagle widzimy zaparkowanÄ "najlepszÄ HondÄ". W tym momencie dobrze by byĹo, aby jednym spojrzeniem stwierdziÄ, czy szczÄĹliwy posiadacz moto naleĹźy do Naszego Forum. Jak myĹlicie, czy dobrym sposobem byĹaby odpowiednia dyskretna naklejka / na boczku, owiewce , baku itp./ np. z naszym motocyklistÄ ze strony gĹĂłwnej? A jeszcze gdyby znalazĹ siÄ tam nick, to ho ho... A wtedy poszukamy w okolicy wĹaĹciciela i juĹź mamy z kim pogadaÄ i napiÄ siÄ ...kawy.
OczywiĹcie w przypadku podjÄcia tego tematu wiÄ ĹźÄ ce i najwaĹźniejsze bÄdzie zdanie Kermadeca.
W razie poparcia pomysĹu, to produkcja takich naklejek nie powinna byÄ droga, a na forum chyba mamy kolegĂłw ktĂłrzy siedzÄ w temacie naklejek, reklamy, grafiki itd.
p.s. WymyĹliĹem to, chociaĹź ja mam technicznÄ moĹźliwoĹÄ ustalenia wĹaĹciciela po blachach w 1 minutÄ. Ale nie o to przecieĹź chodzi
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 13:15
Haaa... swietny pomysl!!! Jakas mala naklejka, ktora przykleimy w jednym konkretnym miejscu. Jesli bedzie jednakowa dla wszystkich, to odpadna koszta i problemy jej indywidualizacji. Projekt mozemy sami zrobic w Corelu, drukarni na internecie jest spory wybor (czesto mozna zamowic druki maloseryjne po groszowych cenach, po prostu dolaczaja tam projekt do wolnego miejsca na arkuszach innych zlecen - sam tak zamawialem kiedys wizytowki i naklejki).
Koszt powinien byc raczej niewielki, naklejki porozsylamy poczta lub rozdamy na najblizszym zlocie-spotkaniu. Mi sie pomysl podoba! Bedziemy rozpoznawalni dla siebie i innych!
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 13:59
Mi siÄ pomysĹ podoba... Ale z czasem jego idea straci znaczenie... Jest pewna grupa motocyklistĂłw, ktĂłrzy zostanÄ z NTV przez kilka sezonĂłw... Co siÄ jednak stanie z motocyklem po sprzedaĹźy? Pewnie nikomu nie bÄdzie chciaĹo siÄ odklejaÄ barw symboli swojego "plemienia". Skutek bÄdzie taki, Ĺźe po pewnym czasie bÄdzie moĹźna spotkaÄ maszyny z naklejkami bÄdÄ ce wĹasnoĹciÄ wĹaĹcicieli niezrzeszonych. BÄdzie takĹźe grupa osĂłb, ktĂłre nie bÄdÄ chciaĹy niczego na swĂłj sprzÄt naklejaÄ - w koĹcu to Ĺźaden obowiÄ zek
Ale obydwa przypadki chyba nie majÄ wiÄkszego znaczenia, czy moĹźe jakichĹ tragicznych skutkĂłw ubocznych. Ja jestem za tym, Ĺźeby zrobiÄ naklejkÄ w formie loga z koszulki i nakleiÄ jÄ na przedni bĹotnik, albo lagÄ...
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 15:18
Motocykla na pewno bym nie obkleiĹ ale kufer to co innego Podoba mi siÄ ten pomysĹ, a co do formy naklejki to jest tego samego zdania co Killu (logo z koszulki).
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 15:35
Witam!
Super, Ĺźe jest zainteresowanie tematem.
Oczywiste jest, Ĺźe w razie rozstania siÄ z ukochanym motorem, naleĹźaĹoby naklejkÄ usunÄ Ä.
Winna byÄ dyskretna i nie szpeciÄ piÄknego widoku motora. Forumowicze na pewno bÄdÄ jÄ umieÄ znaleĹşÄ na spotkanym "podejrzanym" moto
Borys nawet wie jak to szybko i tanio zaĹatwiÄ. Z wyjazdami na zloty to róşnie bywa, wiÄc opcja rozesĹania pocztÄ do zainteresowanych /pokrywajÄ cych koszty oczywiĹcie/ byĹaby chyba najbardziej rozsÄ dna.
Pozdrawiam i jestem ciekaw dalszych opinii i propozycji.
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 19:49
.. ja chyba zaloze, ze wzgledow estetycznych. Na ramce jednak jest troche malo miejsca na grafike w stylu logo, predzej jakis napis tylko... Jednak moze warto to przemyslec..
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 20:15
Popieram posiadanie naklejek
I wiem teĹź Ĺźe zamiast zrywaÄ naklejkÄ przy sprzedaĹźy moto to w umowie zamieszczÄ nowy paragraf o treĹci podobnej do poniĹźszej :
"KupujÄ cy zobowiÄ zuje siÄ do rejestracji swojego konta na forum ntv.fora.pl. KupujÄ cy przy odsprzedaĹźy motocykla zobowiÄ zuje siÄ powiadomiÄ kolejnego kupujÄ cego o koniecznoĹci rejestracji konta na forum ntv.fora.pl"
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 23:19
PomysĹ super, miejsce na naklejkÄ zawsze siÄ znajdzie, tak Ĺźeby wszystko byĹo estetycznie. Na ramce tablicy jest miejsce tylko na napis, ewentualnie jakieĹ bardzo proste logo.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 23:40
Ja jestem za naklejkÄ o Ĺrednicy okoĹo 5cm... Kto w ogĂłle bÄdzie chciaĹ jÄ przykleiÄ, to sam znajdzie na niÄ miejsce. Ja myĹlÄ, Ĺźe przedni bĹotnik, zadupek czy laga... Wszystko jedno...
Tak sobie jeszcze pomyĹlaĹem, Ĺźe przecieĹź z tyĹu nad tablicÄ rejestracyjnÄ mamy sporo miejsca - na przykĹad obok ĹwiatĹa odblaskowego - moĹźe tam?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum