Morgan
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 18:18 Moment obrotowy a moc motorka
Witam
ChciaĹem siÄ dowiedzieÄ jak zachowuje siÄ moment obrotowy w Honi w wersji 57 i 50 koni.
Aktualnie mam zdĹawionÄ wersjÄ motorka do 50 koni i moment obrotowy 55Nm przy 3000 obrotĂłw w wersji otwartej do 57 koni jest moment obrotowy 59Nm ale dopiero przy 6500 obr./min.
ProszÄ o opinie jak siÄ sprawuje elastycznoĹÄ motocykla w wersji otwartej. Z uwagi na to Ĺźe czÄsto jeĹźdĹźe z plecaczkiem i turystycznie bardziej interesuje mnie elastycznoĹÄ silnika oraz to, Ĺźeby ciÄ gnÄ Ĺ od samego doĹu niĹź sprint spod ĹwiateĹ.
Pozdrawiam
kus [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 03:47
Witaj kolego. Efekt jest taki Ĺźe twoja NTV-ka pojedzie zaĹóşmy 170 km/h a moja np(57KM) wykrÄci max 178km/h, to jeĹźeli chodzi o moc. JeĹli chodzi o moment obrotowy to i moja i twoja ma przy 3000obr/min ok 55Nm, z tym Ĺźe moja w okolicach 6000 obr/min dostaje jeszcze delikatnie wiÄkszego kopa(przyspieszenie). W twojej wersji poprostu krzywa momentu obrotowego jest bardziej wypĹaszczona
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 16:40
Z tego co czytaĹem moc NTV ulegaĹa zmianie 3-krotnie gdyĹź 3-krotnie ulegaĹy zmianie normy haĹasu/CO2. 60 -> 57 -> 50 KM. NaleĹźaĹo by to sprawdziÄ w Haynesie, niestety nie mam moĹźliwoĹci bo siedzÄ w Lublinie. O wersji 60 KM mĂłwi rĂłwnieĹź strona bikez.com choÄ nie traktuje jej jako wiarygodne ĹşrĂłdĹo informacji.
Pzdr.
Rof [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 21:15
teĹź wierzylem Ĺźe honda ma max. moment przy 3000 obr. Faktycznie po wizycie w hamowni wyszĹo Ĺźe jest przy ok 4 tyĹ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum