Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 17:55 KLX 650 problem z odpaleniem i wolnymi obrotami
Czołem
Mam problem z moim klx. Udało mi się go po małych bojach dziś odpalić, co zauważyłem:
Nie schodzi, lub bardzo słabo schodzi z obrotów. Po rozgrzaniu trudno go odpalić, dopiero pomaga włączenie ssania. Zawory ok. Gdzieś bierze pewnie lewe powietrze, tylko gdzie?
Zastanawiam się, nad połączeniem czynników: ssanie+słabe schodzenie z obrotów.
Pozdrawiam
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 18:11
To może być to... jeżeli na ssaniu łapie, to znaczy, że dostaje gdzieś dodatkową porcję powietrza.
Weź coś łatwopalnego w aerozolu i psikaj w miejsca łączeń (króćce, wyjście z airboxa, itp.), jeżeli gdzieś tam jest nieszczelność, wtedy obroty momentalnie pójdą w górę.
Wtedy rozbieranie i dokładne sprawdzenie tych elementów, ewentualnie jakieś śruby (np. jak w NTVce masz do synchronizacji).
Pomógł: 15 razy Wiek: 34 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:16
W KLX-iw jest gumowy króciec ssący? Najczęściej to właśnie przez niego łapie lewe powietrze.
axa Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 238 Skąd: Węgorzewo(Mazury)
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:46
Zapewne trzeba by ustawić mieszankę paliwowo powietrzną. Tam są dwa gaźniki czy jeden? zobacz jak wygląda filtr i połączenie z gaźnikiem i gaźnika z głowicą. śrubę mieszanki ustaw tak jak w manualu no chyba że masz przelotowy wydech filtr k&n i dynojet wtedy ustawienia są całkiem inne (ile ja się namęczyłem z tym w dr )
[ Dodano: Sro Lut 23, 2011 11:38 ]
I jak coś poszło?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum