Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 17:55 KLX 650 problem z odpaleniem i wolnymi obrotami
CzoĹem
Mam problem z moim klx. UdaĹo mi siÄ go po maĹych bojach dziĹ odpaliÄ, co zauwaĹźyĹem:
Nie schodzi, lub bardzo sĹabo schodzi z obrotĂłw. Po rozgrzaniu trudno go odpaliÄ, dopiero pomaga wĹÄ czenie ssania. Zawory ok. GdzieĹ bierze pewnie lewe powietrze, tylko gdzie?
Zastanawiam siÄ, nad poĹÄ czeniem czynnikĂłw: ssanie+sĹabe schodzenie z obrotĂłw.
Pozdrawiam
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 18:11
To moĹźe byÄ to... jeĹźeli na ssaniu Ĺapie, to znaczy, Ĺźe dostaje gdzieĹ dodatkowÄ porcjÄ powietrza.
WeĹş coĹ Ĺatwopalnego w aerozolu i psikaj w miejsca ĹÄ czeĹ (krĂłÄce, wyjĹcie z airboxa, itp.), jeĹźeli gdzieĹ tam jest nieszczelnoĹÄ, wtedy obroty momentalnie pĂłjdÄ w gĂłrÄ.
Wtedy rozbieranie i dokĹadne sprawdzenie tych elementĂłw, ewentualnie jakieĹ Ĺruby (np. jak w NTVce masz do synchronizacji).
Pomógł: 15 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:16
W KLX-iw jest gumowy krĂłciec ssÄ cy? NajczÄĹciej to wĹaĹnie przez niego Ĺapie lewe powietrze.
axa Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 238 Skąd: Węgorzewo(Mazury)
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 20:46
Zapewne trzeba by ustawiÄ mieszankÄ paliwowo powietrznÄ . Tam sÄ dwa gaĹşniki czy jeden? zobacz jak wyglÄ da filtr i poĹÄ czenie z gaĹşnikiem i gaĹşnika z gĹowicÄ . ĹrubÄ mieszanki ustaw tak jak w manualu no chyba Ĺźe masz przelotowy wydech filtr k&n i dynojet wtedy ustawienia sÄ caĹkiem inne (ile ja siÄ namÄczyĹem z tym w dr )
[ Dodano: Sro Lut 23, 2011 11:38 ]
I jak coĹ poszĹo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum