Na poczÄ tek chciaĹbym siÄ przywitaÄ.
Jestem nowy na Waszym forum ale zamierzam siÄ tu zagnieĹşdziÄ na dĹuĹźej. Mam na oku piÄknÄ DEAUVILLE ... Do tej pory moje doĹwiadczenie motocyklowe obejmuje 2 sezony (jakies 6oookm) na Kawasaki VN800 i sezon dojazdĂłw do pracy w Warszawie na Hondzie SH 125i (tak, tak -ten brzydki skuter). WybĂłr padĹ na NTV poniewaĹź Ĺźonie spodobaĹ siÄ pomysĹ dĹuĹźszych wojaĹźy (wakacje, weekendy) - a ja sĹucham Ĺźony...bo spanie, jedzenie i takie tam "przylegĹoĹci"... Teraz zamierzam kupiÄ NTV ale zanim podejmÄ ostatecznÄ decyzjÄ to chciaĹbym zapytaÄ Szanowne Grono o opiniÄ - macie wiele doĹwiadczeĹ wiÄc uwaĹźam, Ĺźe warto posĹuchaÄ...
1. Czy codzienne dojazdy do pracy z Grodziska do Warszawy (33km) na NTV to dobry pomysĹ? Pytam bo pomimo braku mocy moja hondka bzykaĹa w korach jak pszczĂłĹka - te 33 km to zaledwie 40 minut bez szczegĂłlnych szaleĹstw. Czy rĂłwnie dobrze sprawdzi siÄ NTV?
2. PogrzebaĹem tu i Ăłwdzie na forum i wyczytaĹem, Ĺźe NTV nie grzeszy zwrotnoĹciÄ .
3. Czy NTV sprawdzi siÄ w trudniejszych warunkach pogodowych? Chodzi mi o ABS, Dual Brake lub inne gadĹźety wspomagajÄ ce... Moja hondka ma te 2 wymienione i jestem nimi zachwycony!
Wybaczcie tyle pytaĹ na starcie ale wtopiÄ 15 tysiÄcy zĹotych to kaĹźdy potrafi....
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 17:30
Witaj na pokĹadzie
1. Ja dojeĹźdĹźam na NTV do pracy jakieĹ 25-30 kilometrĂłw i jest OK. Co prawda Opole, to nie Warszawa, ale naprawdÄ nie ma wiÄkszych problemĂłw. W sumie, to nie ma Ĺźadnych. W korkach dajÄ sobie radÄ.
2. MoĹźe nie jest tak zwrotna jak skuter, ale jak siÄ czĹowiek przyzwyczai to bierze poprawkÄ na promieĹ skrÄtu i naprawdÄ nie stanowi to wiÄkszego problemu. Trzeba siÄ przyzwyczaiÄ i tyle.
3. Tutaj nie mam juĹź pojÄcie szczerze mĂłwiÄ c. Moim zdaniem wszystko zaleĹźy od Pana kierownika.
Ale z tego, co widzÄ nie myĹlisz o NTV650, tylko ewentualnie o NT650V lub NT700V MoĹźe i nie sÄ to zupeĹnie inne konstrukcje, ale jednak troch siÄ róşniÄ
_________________ Pucuś
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 21:50
Witaj, witaj
To juĹź jest takĹźe Twoje FORUM
pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Witaj:) Kolega z pobliskiego Grodziska:) super. W temacie dodam od siebie, Ĺźe ja na Deauvilli bez problemu przeciskam siÄ w raszyĹskim korku uwazanym za zmorÄ wszystkich kierowcĂłw, ktorzy prÄdzej czy poĹşniej go doĹwiadczyli. Powiem tyle, Ĺźe nawet kierowcy samochodĂłw patrzÄ na taki turystyk bardziej przychylnym okiem niĹź na sporty (przyznacie sami Ĺźe czasem irytujÄ ce) i robiÄ miejsce choÄby po to Ĺźeby sobie obejrzeÄ moto:):). Ja polecam, zresztÄ jest to moto uĹźywane przez kurierĂłw na wyspach wiÄc coĹ w tym jest. Jak to z czarnym garniturem, do taĹca i do róşaĹca. Bez problemu sprawdzi siÄ w miejskiej dĹźunglii jak i dostarczy wielu wraĹźeĹ podczas dĹugich wypraw po Europie.
Powidzenia i do zobaczenia na trasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum