Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
pierwsze przymrozki
Autor Wiadomość
piguła 

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 17:38   pierwsze przymrozki

:evil: koledzy pomocy ...Od tego sezonu jestem szczęśliwym posiadaczem NTV RC33 93r.Motocykl był trochę po przejściach (spadł z lawety)trzeba było wymienić zegary,kierownicę,kierunki ,lusterka.Oczywiście zaraz wymieniłem olej,filtr.itp...
Ustawiłem luzy zgodnie z serwisówką,przy okazji wyczyściłem gażniki i zaczęła się moja przygoda z motorem.
próbowałem ile wyciągnie ,moje pierwsze 180km/h.po prostu super.Wszystko było fajnie ,motor palił na dyk..
Ostatnimi czasy odmawia mi posłuszeństwa ,temperatury spadły zaczęły się poranne przymrozki.muszę go trochę kręcić żeby odpalił ,ssanie nie pomaga ,wymieniłem świece,zapobiegawczo czyściłem gażniki,sprawdzałem linki ,kompresje i tu zaskoczenie,na drugim cylindrze trochę słaba ,zrobię jeszcze synchro .Jaka może być przyczyna złego odpalania przy niskich temperaturach ................ P.O.M.O.C.Y......................

[ Dodano: Pon Paź 11, 2010 18:45 ]
piguła,

andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 21:20   

Witaj kolego, przywitał byś się najpierw i ładnie przedstawił. Grzecznie zapraszam na specjalnie wydzielony do tego celu wątek tego forum :)

Fidel 
Premium User

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 21:31   

Kurde asfalt też się chłodniejszy zrobił i jakoś mniej przyczepny. Wczoraj miałem dwa małe uślizgi.
Kto nie chce - znajdzie powód.

andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 21:44   

Fidel napisał/a:
Kurde asfalt też się chłodniejszy zrobił i jakoś mniej przyczepny. Wczoraj miałem dwa małe uślizgi.

Podzielam zdanie kolegi, też mi się ostatnio przytrafiło. No cóż w lecie gdy temp. przekracza 30 stopni, a temp asfaltu przekracza nawet 50 stopni to my i tak rozgrzewamy swoje oponki, natomiast teraz, zwłaszcza rano po nocnych przymrozkach, przy temperaturze asfaltu bliskiej 0, gdy poruszamy się na mocno zmarzniętych oponkach to nie ma się co dziwić, że jest jak jest....

...oby do wiosny Panowie.

PS. Killu Ciebie to nie dotyczy, z tego co pamiętam to widziałem gdzieś Twoje foty jak zimą po śniegu zasuwałeś.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 21:47   

Motocykl ciężko odpala na zimnym? Jakie świece wsadziłeś? Nie odkręcasz przypadkiem manetki jak odpalasz? Jak tam filtr powietrza? Motocykl kręci, ale nie zaskakuje, czy zaskakuje, ale nie na tyle, żeby odpalić... Opisz trochę dokładniej.

Cytat:
PS. Killu Ciebie to nie dotyczy, z tego co pamiętam to widziałem gdzieś Twoje foty jak zimą po śniegu zasuwałeś.

Oj tam, oj tam :twisted:

piguła 

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:07   

świece zmieniłem z ngk na denso niby lepsze.Odpalam tzn staram się odpalić ustawiając ssanie na początku bez gazu ,po paru nieudanych próbach dodaje trochę gazu ,motor się odezwie i gaśnie .Potem go trzymam na starterze aż odpali ,pochodzi chwile na ssaniu i już jest ok..

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:12   

To może go zalewasz? Sprawdź jeszcze raz iskrę... Świece można zabić nawet jednym odpalaniem... To, że są nowe, to słaby wyznacznik. Dużo już przejechałeś na nowych świecach? Jaki mają kolor? Sprawdź, jak zachowują się na starych świecach.

piguła 

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:15   

świece są ok mają ładny ceglasty kolor ,iskry sprawdzałem .

[ Dodano: Pon Paź 11, 2010 23:20 ]
skład mieszanki na pierwszym cylindrze 2 obroty na drugim 3 ,wtedy motor równo pracował.
Jutro robie synchro,mam nadzieje ,że pomorze, paliwo raczej pewne ......

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:26   

To może pompa paliwa świruje? Spróbuj podłączyć gaźniki pomijając pompę. Ja bym stawiał na świece... Ale jeżeli to nie świece, to nie wiem co... No chyba, że jeszcze ten malutki filterek powietrza...

piguła 

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:40   

jutro wydmucham ten filterek ody to było to .....

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:52   

Nowa, oryginalna część w Hondzie kosztuje 8zł ;) Nie warto niczego dmuchać. Jak chcesz, to Ci zamówię. Puszczałem już dzisiaj zamówienie, ale może uda się jeszcze z jedną dostawą załatwić. Jak coś, to przelej mi na konto dyszkę i wyślę Ci pocztą.

Pozdrawiam!

Miramar 
Premium User

Wysłany: Wto Paź 12, 2010 07:36   

miałem podobne objawy pomogła wymiana świec, synchronizacja gaźników i regulacja obrotów jałowych

Odpowiedz do tematu