Wysłany: Czw Sty 01, 1970 01:00 Radar
Mam pytanie czy jest szansa na złapanie nas przez stacjonarny radar i czy ktoś z kolegów miał wątpliwą przyjemność z tym urządzeniem i jak sobie z tym poradził.
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Czw Sty 01, 1970 01:00
Killu - sklej proszę tematy.
draeger1
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 21:33 Fotoradar
Witajcie
Dzisiaj panowie ze Straży Miejskiej zrobili mi fotkę. Czy mają możliwość ustalić dane pojazdu. Dodam, że radar stał z przodu. Czy jest jakieś zagrożenie ze strony fotoradaru dla motocyklisty.
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 00:18
Ostatnio widzialem jak sie jakis gosc na taki stacjonarny fotoradar odlewał...
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1929 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 12:00
Jeżeli fota jest tylko z przodu to Możesz spokojnie spać. Ale Niektóre służby praktykują coś takiego, że po kilku zdjęciach zaczynają szukać i spisywać posiadaczy tego modelu i koloru. Po szczegółach z fotek to można powoli dotrzeć do celu. Ale taką sytuację trzeba zaliczyć kilka razy i ich porządnie wkurzyć.
Pozdrawiam imiennika, i jak już Robisz sobie fotki to mam nadzieję, że z bananem na twarzy
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 13:31
Fotoradary, albo inaczej, ich obudowy stoja juz troche czasu na naszych drogach. Wiele z nich jest na prawde zdewastowanych. Pomijam juz gustowne wzorki zrobione sprayem, bo te sa regularnie czyszczone przez odpowiednie sluzby. Ale zamalowana szybka w okienku obudowy, badz jej calkowity brak to juz prawie norma.. Nikt tego nie naprawia, bo i po co, skoro obudowa robi tylko za atrape, a radaru tam nikt nie wklada.
Pisze to w oparciu o ok.50km odcinek trasy krajowej nr8 Wroclaw-Przerzeczyn, ktory przemierzam dosyc regularnie od wielu lat.
Mysle, ze odlewanie sie goscia na w/w podstawe obudowy niczego nie wniesie w jej kondycje techniczna ani funkcjonalnosc, poza oczywistą i bardzo wymowną symboliką gestu
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1783 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 17:14
Jednym z wielu plusów jazdy motocyklem jest brak obaw przed fotoradarami. . I z tego się można cieszyć, a nawet trzeba się cieszyć.
Fotoradary w 99,9 % są ustawiane tak, aby robić zdjęcie przodu pojazdu a zarazem facjatę kierowcy.
Niech tak pozostanie.
Oczywiście jestem przekonany, że wszyscy jeździmy zgodnie z przepisami o dopuszczalnych prędkościach .
To że policja dysponuje fotoradarami, to chyba normalne. Ale że Straże Miejskie się za to biorą, to hańba. Traktują fotoradary jako dodatkowe źródło dochodów i to mnie wk......a "0" />
Że fotoradary to kura znosząca złote jajka niech świadczy fakt, że Inspekcja Transportu Drogowego od kilku lat forsuje zmianę ustaw, aby i ona mogła w ten sposób strzyc kierowców.
Dlatego m.in. bardzo się cieszę, że moto ma tylko z tyłu tablicę
Mądrala i wizjoner z KGP niejaki Pasieczny, bardzo chce, aby wprowadzono obowiązek posiadania z przodu na moto tablic rejestracyjnych. Oczywiście po to, aby zwiększyć wydajność fotoradarów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum