Wysłany: Sro Cze 30, 2010 13:53 ronin wita
Witam Wszystkich!
Jestem z Katowic, od paru lat remontuję zabytkową SHL-kę i jeszcze to potrwa
Generalnie szukam pierwszego "prawdziwego" motocykla i wybór padł na stajnię Hondy, kontretnie na NTV 650 Revere. Nie wiem kiedy dane mi będzie takowy motocykl zakupić, ale póki co solidna porcja informacji na temat tego motocykla musi zaspokoić mój głód Na razie ograniczę się głównie do czytania forum, z czasem pewnie zacznę z Wami dyskutować
Pozdrawiam Wszystkich!
T.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1928 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 14:01
Witam
Prawdziwego motocykla? To chyba już Masz, zero elektroniki i wszystko da się naprawić w drodze.
Podziwiam zapał i upór ludzi którzy doprowadzają te zabytki do stanu używalności.
Powodzenia w poszukiwaniu i Możesz liczyć na pomoc forumowiczów.
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 14:27
Dzięki za powitanie
Moja to też M11 ale trochę młodsza - 1961. Mój remont trwa o wiele za długo ale sam jestem sobie winien. Zamiast powymieniać co trzeba i śmigać pięknym klasykiem zabrałem się od razu za restaurację od podstaw... Teraz wiem, że to był poważny błąd i dlatego remont się ciągnie jak cholera. Jednak jako kompletny laik bardzo dużo się nauczyłem, zarówno przy rozkręcaniu motocykla do ostatniej śrubki, jak i przy mozolnym składaniu do kupy
Generalnie zabytki to coś pięknego.
Ale nie róbmy off topa - nie chcę od razu podpaść "władzom"
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 16:20
Dzięki! Trochę raźniej mi się zrobiło Generalnie mam taką zasadę, że jak się na czymś nie znam to raczej siedzę cicho... Ale w końcu zawitałem tu po wiedzę i nowe znajomości
Postaram się dyskutować w odpowiednich działach forum
Pomógł: 8 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 286 Skąd: Szkieletczyzna
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 21:46
ronin dobre nastawienie, którego Ci jak widać nie brakuje to już połowa sukcesu...yyy zakupu Jak wypatrzysz jakąś sztukę to daj do oceny w odpowiednim dziale, a na pewno pomożemy A tak w ogóle to witam na forum, pozdrawiam.
zwierzak
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 23:56
Witam serdecznie! Tez pochodzę z górnego śląska. Obecnie mieszkam w Wałbrzychu. Moim pierwszym legalnym motocyklem Była WSK M06B3 KOS którą kupiłem w wieku 18 lat azaraz po zdaniu prawka na "A". Miała wtedy przejechane nieco ponad 4 tysiące kilometrów. Mam ją do dzisiaj i wiem że jej nigdy w życiu nie sprzedam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum