Wysłany: Czw Lut 25, 2010 22:19 Witam wszystkich serdecznie:)
Krotko o sobie:
Jezdze motocyklami od dawna, kilka dni temu nabylem NTV600 do malego remontu. Nie bylo latwo odnalesc forum posiadaczy NTV, tym bardziej ciesze sie ze sie udalo i ze takowe istnieje.
Cześć. Dobrze trafiłeś, jesteśmy jedyni i niepowtarzalni
Cone [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 22:47
Kupilem moto rocznik 89 i nastukane 74 tys. mil. Postaram sie jutro o zdjecia. Silnik dziala, skrzynia tez ale uklad chlodzenia jest padniety. Wiatrak podobno nie dziala. Jadac do domu od poprzedniego wlasiciela woda sie "przegotowala" i mialem wyciek wody. 3 godziny pchania:) kiedys opowiem. Wiec motorek potrzebuje pewnie nowy wiatrak albo termostat jeszcze nie wiem co go boli. Bede mial chwile czasu to zajrze, na szczescie mam Repair Manual:)
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 00:40
Cześć! To ja zacznę już od razu doradzać! Jak będziesz kupował termostat, to nie kupuj oryginalnego Hondowskiego, tylko termostat z Tico Sporo na tym zaoszczędzisz... Z resztą niedawno był poruszany ten temat, więc odkopanie go nie powinno sprawić Ci problemu. A wiatrak zawsze można dosztukować z czegoś. Na wszelki wypadek zawsze warto zrobić sobie włącznik wentylatora chłodnicy, jeżeli obawiasz się o sprawność swojego układu chłodzenia. 5 minut roboty, ale za to sporo spokoju.
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 03:17
Witaj!
Tak jak Killu pisze, termostat z Tico pasuje idealnie. Byl temat o tym poruszony.
Sprawdz wiatrak czy kreci podpiety na krotko, sprawdz tez czy jego wlacznik nie jest zdupiony (ten na chlodnicy). Generalnie prosta sprawa.
Sprawdz tez, czy wiatrak gdzies nie haczy o obudowe, bo moze przy jakiejs glebie kiedys cos sie podgielo i zatrzymuje wiatrak (ja tak mialem u siebie).
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 08:49
Witam
No i dobrej zabawy życzę podczas naprawy, a później na trasie
waffel [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 15:23
Panowie a Anglii to mało kto wie jak wygląda TICO , kup od Suzuki lub Toyoty jak będziesz zainteresowany podam ci model , choć sądze że cena oryginalnego jest całkowicie optymalna przynajmniej w Anglii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum