Wysłany: Pon Paź 11, 2010 18:38 pierwsze przymrozki
koledzy pomocy...Od tego sezonu jestem szczÄĹliwym posiadaczem NTV RC33 93r.Motocykl byĹ trochÄ po przejĹciach (spadĹ z lawety)trzeba byĹo wymieniÄ zegary,kierownicÄ,kierunki ,lusterka.OczywiĹcie zaraz wymieniĹem olej,filtr.itp...
UstawiĹem luzy zgodnie z serwisĂłwkÄ ,przy okazji wyczyĹciĹem gaĹźniki i zaczÄĹa siÄ moja przygoda z motorem.
prĂłbowaĹem ile wyciÄ gnie ,moje pierwsze 180km/h.po prostu super.Wszystko byĹo fajnie ,motor paliĹ na dyk..
Ostatnimi czasy odmawia mi posĹuszeĹstwa ,temperatury spadĹy zaczÄĹy siÄ poranne przymrozki.muszÄ go trochÄ krÄciÄ Ĺźeby odpaliĹ ,ssanie nie pomaga ,wymieniĹem Ĺwiece,zapobiegawczo czyĹciĹem gaĹźniki,sprawdzaĹem linki ,kompresje i tu zaskoczenie,na drugim cylindrze trochÄ sĹaba ,zrobiÄ jeszcze synchro .Jaka moĹźe byÄ przyczyna zĹego odpalania przy niskich temperaturach ................ P.O.M.O.C.Y......................
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:31
Kurde asfalt teĹź siÄ chĹodniejszy zrobiĹ i jakoĹ mniej przyczepny. Wczoraj miaĹem dwa maĹe uĹlizgi.
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:44
Fidel napisał/a:
Kurde asfalt teĹź siÄ chĹodniejszy zrobiĹ i jakoĹ mniej przyczepny. Wczoraj miaĹem dwa maĹe uĹlizgi.
Podzielam zdanie kolegi, teĹź mi siÄ ostatnio przytrafiĹo. No cóş w lecie gdy temp. przekracza 30 stopni, a temp asfaltu przekracza nawet 50 stopni to my i tak rozgrzewamy swoje oponki, natomiast teraz, zwĹaszcza rano po nocnych przymrozkach, przy temperaturze asfaltu bliskiej 0, gdy poruszamy siÄ na mocno zmarzniÄtych oponkach to nie ma siÄ co dziwiÄ, Ĺźe jest jak jest....
...oby do wiosny Panowie.
PS. Killu Ciebie to nie dotyczy, z tego co pamiÄtam to widziaĹem gdzieĹ Twoje foty jak zimÄ po Ĺniegu zasuwaĹeĹ.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 22:47
Motocykl ciÄĹźko odpala na zimnym? Jakie Ĺwiece wsadziĹeĹ? Nie odkrÄcasz przypadkiem manetki jak odpalasz? Jak tam filtr powietrza? Motocykl krÄci, ale nie zaskakuje, czy zaskakuje, ale nie na tyle, Ĺźeby odpaliÄ... Opisz trochÄ dokĹadniej.
Cytat:
PS. Killu Ciebie to nie dotyczy, z tego co pamiÄtam to widziaĹem gdzieĹ Twoje foty jak zimÄ po Ĺniegu zasuwaĹeĹ.
Ĺwiece zmieniĹem z ngk na denso niby lepsze.Odpalam tzn staram siÄ odpaliÄ ustawiajÄ c ssanie na poczÄ tku bez gazu ,po paru nieudanych prĂłbach dodaje trochÄ gazu ,motor siÄ odezwie i gaĹnie .Potem go trzymam na starterze aĹź odpali ,pochodzi chwile na ssaniu i juĹź jest ok..
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 23:12
To moĹźe go zalewasz? SprawdĹş jeszcze raz iskrÄ... Ĺwiece moĹźna zabiÄ nawet jednym odpalaniem... To, Ĺźe sÄ nowe, to sĹaby wyznacznik. DuĹźo juĹź przejechaĹeĹ na nowych Ĺwiecach? Jaki majÄ kolor? SprawdĹş, jak zachowujÄ siÄ na starych Ĺwiecach.
Ĺwiece sÄ ok majÄ Ĺadny ceglasty kolor ,iskry sprawdzaĹem .
[ Dodano: Pon PaĹş 11, 2010 23:20 ]
skĹad mieszanki na pierwszym cylindrze 2 obroty na drugim 3 ,wtedy motor rĂłwno pracowaĹ.
Jutro robie synchro,mam nadzieje ,Ĺźe pomorze, paliwo raczej pewne ......
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 23:26
To moĹźe pompa paliwa Ĺwiruje? SprĂłbuj podĹÄ czyÄ gaĹşniki pomijajÄ c pompÄ. Ja bym stawiaĹ na Ĺwiece... Ale jeĹźeli to nie Ĺwiece, to nie wiem co... No chyba, Ĺźe jeszcze ten malutki filterek powietrza...
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 23:52
Nowa, oryginalna czÄĹÄ w Hondzie kosztuje 8zĹ Nie warto niczego dmuchaÄ. Jak chcesz, to Ci zamĂłwiÄ. PuszczaĹem juĹź dzisiaj zamĂłwienie, ale moĹźe uda siÄ jeszcze z jednÄ dostawÄ zaĹatwiÄ. Jak coĹ, to przelej mi na konto dyszkÄ i wyĹlÄ Ci pocztÄ .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum