Czyli dupa w zasadzie kurde nieuczciwy sprzedawca a spróbuj wysłać kolesiowi teraz przed sądowe wezwanie do zapłaty mimo rozmowy telefonicznej ,gdzie umieść klauzulę iż sprzedawca nie posiadał pełnych uprawnień do sprzedaży.Tylko koniecznie wyślij za potwierdzeniem odbioru ,a jak rozkręcisz moto to baran się uprze i będzie miał rację ze moto było kombinowane i nie wie co i jak.Spróbuj połowa z nich na cwaniaka idzie bo ludzie nie chcą się szarpać umieść klauzule że jeśli doprowadzi motocykl do stanu nie powodującego uszczerbku na zdrowiu podczas użytkowania to jesteś w stanie odstąpić od dalszych czynności prawnych ale wszystko na jego koszt nie daj się tak targać jak ja
_________________ Kobieta jest jak butelka whisky -pusta-nie do przyjęcia.
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 23:39
Tak jak przypuszczałem, facet ma wszystko w okrężnicy i dalej robi swoje.. Ewentualną przegraną wlicza w koszta, a za rok-dwa będzie się dopiero martwił o ile w ogóle.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 23:56
Wiesz, no... normalka, gościu obraca kasą. Zainwestował dalej. Nie wiem tylko, dlaczego właściwie masz czekać, aż on sprzeda tę maszynę. Niech sprzeda jakąkolwiek inną i odda siano. Chyba nie ma tylko jednego motocykla.
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 19:24
Można wstawić info na forum dla wiedzy inych Userów i dopisać że sprzedawca jest "jedyny w swoim rodzaju"
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 23:32
Wydaję mi się, że więcej starają się zrobić użytkownicy forum, niż sam założyciel tematu...
Dziwne podejście do sprawy. Tosik, czas działa jednak na Twoją niekorzyść...
Jako podpowiedź dorzucę, że istnieją sądy elektroniczne, np. w Lublinie Koszta mniejsze, chodzić nigdzie nie trzeba i wyrok szybciej. Co najważniejsze, to napisanie mocnego pozwu i dostarczenie silnych dowodów !
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
Wydaję mi się, że więcej starają się zrobić użytkownicy forum
sory Tosik ale wydaje się że Grzybol ma rację , ja bym skubańcowi nie popuścił bo ewidentnie ma głeboko w D... ciebie i innych.Wrzuc jego adres to zapytam się na naszym regionalnym forum czy go ktoś zna i narobie mu reklamy takiej ze nikt u niego już nie kupi.
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 22:02
grzybol napisał/a:
Jako podpowiedź dorzucę, że istnieją sądy elektroniczne, np. w Lublinie Koszta mniejsze, chodzić nigdzie nie trzeba i wyrok szybciej. Co najważniejsze, to napisanie mocnego pozwu i dostarczenie silnych dowodów !
Hihi ale by się zdziwił bo oczywiscie korespondencji pewnie nie odbierze. A tu taki klops by był. Oczywiście zgadzam się z moimi przedmówcami w 100%. Trzeba się czasami poświęcic w przeciwnym razie pozostanie: ponarzekac i zapomniec . Jak większość....
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Hihi ale by się zdziwił bo oczywiscie korespondencji pewnie nie odbierze.
według znanych mi przepisów dwukrotne nieodebranie korespondencji jest równo znaczne z jej odebraniem i tylko trzeba zachować dowody nadania !!!!
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 10:01
J bym zgłosił na policję jako oszustwo z jego strony z oszacowaniem i uzasadnieniem straty jaką w wyniku tego poniosłeś. Jak go przetrenują to mu się odechce. Sąd może wówczas gościa skazać za oszustwo i nakazać zadośćuczynienie.
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 11:31
Tosik, co tak naprawdę trzeba naprawić w tym moto? Sam napisałeś na początku, że wiedziałeś, że moto było lakierowane, plastiki źle spasowane, szyba wymieniona. Moto było w dobrej cenie. Jeszcze raz powtarzam: Napisz konkretnie co trzeba naprawić, może się lagi na pólkach przekręciły tylko. Z drugiej strony:
"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."
— Josef Goebbels
To oczywiście tych zapewnień handlarza dotyczy.
Pozdrawiam
Przepraszam wszystkich za milczenie, ale troche zabiegan jestem a weekend poświęciłem motocyklowi.
na początek napiszę co jest z motocyklem. Otóż po zdjęciu owiewek i dokładnych oględzinach moge na 100% stwierdzić, że moto leżało na prawej stronie. Oberwało też w czachę gdyż cała przednia owiewka jest nieorginalna i trochę tandetna. Mocowania plastików, które były powyrywane są posmarkane klejem na gorąco, lampa to samo. Generalnie straszna fuszerka. W podobnie niedbały sposób było poskładane i poskręcane przednie zawieszenie. Na szczęście nie jest krzywe tylko było poskładane "na odwal się" i moto po prostu nie mogło jeździć jak się należy. Dodatkowo krzywa jest prawa połówka kierownicy. W każdym razie nie ma aż takiej tragedi jak się obawiałem. Wszystko powinno się dać w miarę szybko i niedroogo zrobić.
Tak, jak pisałem- sądy odpuszczam bo chcę mieć czym i kiedy jeździć (a nie stać mnie żeby kupić drugie moto a to odstawić do wyjaśnienia sprawy). Jednakże, teraz kiedy wiem dokładnie co w motocyklu jest nie tak napisze posty "polecające" tego Pana również na kilku innych forach na których jestem zarejestrowany.
Dla zaintersowanch podaję jeszcze raz adres tego handlarza (podałem go już w pierwszym poście). Szanowny Pan Artur-handlarz mieszka w Dąbrowie Górniczej, dzielnica Strzemieszyce, ul. Majewskiego. Numeru posesji nie pamiętam a wglądu do dokumentów aby sprawdzić, w chwili obecnej nie mam.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i cenne rady. Na pewno się przydadzą w przyszłości- zarówno mnie jak i innym, choć nikomu nie życzę podobnych sytuacji!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum