Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
!!!OSTRZEŻENIE!!!
Autor Wiadomość
ADNAW 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 22:08   

Czyli dupa w zasadzie kurde nieuczciwy sprzedawca a spróbuj wysłać kolesiowi teraz przed sądowe wezwanie do zapłaty mimo rozmowy telefonicznej ,gdzie umieść klauzulę iż sprzedawca nie posiadał pełnych uprawnień do sprzedaży.Tylko koniecznie wyślij za potwierdzeniem odbioru ,a jak rozkręcisz moto to baran się uprze i będzie miał rację ze moto było kombinowane i nie wie co i jak.Spróbuj połowa z nich na cwaniaka idzie bo ludzie nie chcą się szarpać umieść klauzule że jeśli doprowadzi motocykl do stanu nie powodującego uszczerbku na zdrowiu podczas użytkowania to jesteś w stanie odstąpić od dalszych czynności prawnych ale wszystko na jego koszt nie daj się :mrgreen: tak targać jak ja

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 23:39   

Tak jak przypuszczałem, facet ma wszystko w okrężnicy i dalej robi swoje.. Ewentualną przegraną wlicza w koszta, a za rok-dwa będzie się dopiero martwił o ile w ogóle.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 23:56   

Wiesz, no... normalka, gościu obraca kasą. Zainwestował dalej. Nie wiem tylko, dlaczego właściwie masz czekać, aż on sprzeda tę maszynę. Niech sprzeda jakąkolwiek inną i odda siano. Chyba nie ma tylko jednego motocykla.

greno 
Premium User
V-Strom 650

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 18:42   

tosik wyślij mi na pw adres dokładny gościa proszę!

BartekOpole 

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 19:24   

Można wstawić info na forum dla wiedzy inych Userów i dopisać że sprzedawca jest "jedyny w swoim rodzaju" :wink:
teraz Triumph Tiger Explorer 1200

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 22:30   

BartekOpole napisał/a:
Można wstawić info na forum dla wiedzy inych Userów i dopisać że sprzedawca jest "jedyny w swoim rodzaju"

Masz rację , jeśli wymieniamy się warsztatami lub sprzedawcami godnymi polecenia bez kozery trzeba piętnować także krętaczy :razz: :twisted: :mrgreen:

grzybol 

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 23:32   

Wydaję mi się, że więcej starają się zrobić użytkownicy forum, niż sam założyciel tematu...
Dziwne podejście do sprawy. Tosik, czas działa jednak na Twoją niekorzyść...
Jako podpowiedź dorzucę, że istnieją sądy elektroniczne, np. w Lublinie ;) Koszta mniejsze, chodzić nigdzie nie trzeba i wyrok szybciej. Co najważniejsze, to napisanie mocnego pozwu i dostarczenie silnych dowodów !

Padre 

Wysłany: Sob Mar 17, 2012 18:03   

grzybol napisał/a:
Wydaję mi się, że więcej starają się zrobić użytkownicy forum
sory Tosik ale wydaje się że Grzybol ma rację , ja bym skubańcowi nie popuścił bo ewidentnie ma głeboko w D... ciebie i innych.Wrzuc jego adres to zapytam się na naszym regionalnym forum czy go ktoś zna i narobie mu reklamy takiej ze nikt u niego już nie kupi.

BartekOpole 

Wysłany: Sob Mar 17, 2012 22:02   

grzybol napisał/a:

Jako podpowiedź dorzucę, że istnieją sądy elektroniczne, np. w Lublinie ;) Koszta mniejsze, chodzić nigdzie nie trzeba i wyrok szybciej. Co najważniejsze, to napisanie mocnego pozwu i dostarczenie silnych dowodów !

Hihi ale by się zdziwił bo oczywiscie korespondencji pewnie nie odbierze. A tu taki klops by był. Oczywiście zgadzam się z moimi przedmówcami w 100%. Trzeba się czasami poświęcic w przeciwnym razie pozostanie: ponarzekac i zapomniec . Jak większość.... :wink:
teraz Triumph Tiger Explorer 1200

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 00:09   

BartekOpole napisał/a:
Hihi ale by się zdziwił bo oczywiscie korespondencji pewnie nie odbierze.

według znanych mi przepisów dwukrotne nieodebranie korespondencji jest równo znaczne z jej odebraniem i tylko trzeba zachować dowody nadania !!!!

pikonrad 

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 10:01   

J bym zgłosił na policję jako oszustwo z jego strony z oszacowaniem i uzasadnieniem straty jaką w wyniku tego poniosłeś. Jak go przetrenują to mu się odechce. Sąd może wówczas gościa skazać za oszustwo i nakazać zadośćuczynienie.

sitars 
Premium User

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 11:31   

Tosik, co tak naprawdę trzeba naprawić w tym moto? Sam napisałeś na początku, że wiedziałeś, że moto było lakierowane, plastiki źle spasowane, szyba wymieniona. Moto było w dobrej cenie. Jeszcze raz powtarzam: Napisz konkretnie co trzeba naprawić, może się lagi na pólkach przekręciły tylko. Z drugiej strony:
"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."
— Josef Goebbels
To oczywiście tych zapewnień handlarza dotyczy.
Pozdrawiam

kermadec 
Premium User

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 14:10   

sitars napisał/a:
"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."
— Josef Goebbels

Cholera.... mądry człowiek z niego był ;) .

PS. Lekki żart. Nie wychwalam zbrodniarzy wojennych ....

tosik 
tosik

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 21:43   

Przepraszam wszystkich za milczenie, ale troche zabiegan jestem a weekend poświęciłem motocyklowi.
na początek napiszę co jest z motocyklem. Otóż po zdjęciu owiewek i dokładnych oględzinach moge na 100% stwierdzić, że moto leżało na prawej stronie. Oberwało też w czachę gdyż cała przednia owiewka jest nieorginalna i trochę tandetna. Mocowania plastików, które były powyrywane są posmarkane klejem na gorąco, lampa to samo. Generalnie straszna fuszerka. W podobnie niedbały sposób było poskładane i poskręcane przednie zawieszenie. Na szczęście nie jest krzywe tylko było poskładane "na odwal się" i moto po prostu nie mogło jeździć jak się należy. Dodatkowo krzywa jest prawa połówka kierownicy. W każdym razie nie ma aż takiej tragedi jak się obawiałem. Wszystko powinno się dać w miarę szybko i niedroogo zrobić.
Tak, jak pisałem- sądy odpuszczam bo chcę mieć czym i kiedy jeździć (a nie stać mnie żeby kupić drugie moto a to odstawić do wyjaśnienia sprawy). Jednakże, teraz kiedy wiem dokładnie co w motocyklu jest nie tak napisze posty "polecające" tego Pana również na kilku innych forach na których jestem zarejestrowany.
Dla zaintersowanch podaję jeszcze raz adres tego handlarza (podałem go już w pierwszym poście). Szanowny Pan Artur-handlarz mieszka w Dąbrowie Górniczej, dzielnica Strzemieszyce, ul. Majewskiego. Numeru posesji nie pamiętam a wglądu do dokumentów aby sprawdzić, w chwili obecnej nie mam.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i cenne rady. Na pewno się przydadzą w przyszłości- zarówno mnie jak i innym, choć nikomu nie życzę podobnych sytuacji!
XTZ660 Tenere '92
VFR 750 RC36II '95
NTV 650 Revere '92

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Nie Mar 18, 2012 23:29   

Adam poskładaj sprzęta i nie ma się co rozczulać!
Czas jeździć!:P
Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu