ByĹem dziĹ u fachowca od kluczykĂłw zakupiona przeze mnie surĂłwka ma dobry transponder na ktĂłry powinno daÄ siÄ dodaÄ do centralki hissa. MoĹźliwe Ĺźe muszÄ poprubowaÄ z czasami odĹÄ cznie kabla od + akumulatora. Po prostu moĹźe coĹ robiÄ za szybko lub za wolno. ChociaĹź centralka Ĺadnie wchodzi w tryb serwisowy to nowy kluczyk siÄ nie koduje. Ĺladem informacji z innych for Ĺźeby programowaÄ z motorem ustawionym na bocznej podnóşce nie na centralnej u mnie w tryb serwisowy udaĹo siÄ uzyskaÄ tylko na rozĹoĹźonej centralnej podstawce...
Motor zakupiĹem z 1 kluczem ktĂłry dziaĹa oraz w komplecie byĹ teĹź "Ĺebek" zĹamanego klucza w kolorze czerwonym moĹźe to "kluczyk matka" ktĂłry moĹźna skopiowaÄ (jest trochÄ info na forach samochodowych hondy). Ale istnieje duĹźe prawdopodobieĹsto Ĺźe to tylko ĹmieÄ bez transpondera.
Dorobienie klona u fachowca to 100zĹ transponder (programowalny) + 100 zĹ za usĹugÄ no i motor trzeba odstawiÄ na tÄ okolicznoĹÄ do warsztatu.
edit: na poczÄ tku wÄ tku PSzydlowski pisze o rezystorze 100 Ohm na kablu plusowym a na wiÄkszoĹci innych for oraz podpowiedzi kolegi Skorpionwr rezystor jest 1k ohm czyli 1000 ohm. MoĹźe to tu jest problem? Kabel mam z rezystorem 100 ohm'owym...
ZrĂłb tak jak pisze Skorpion, zrobiĹem w ten sposĂłb 3 kluczyki w tym 2 swoje. Mnie kabel kosztowaĹ 5 zĹ plus surĂłwka plus dociÄcie. Kluczyk z czerwonÄ rÄkojeĹciÄ raczej nie ma transpondera.
poniĹźej 300 zĹ (chyba 250) w punkcie dorabiania kluczy "Szybki Mario" przy Kauflandzie w JabĹonnie a jak to juĹź nie wiem, tajemnica zawodowa szybkiego Mario, ale kluczyk dziaĹa jak oryginalny bez jakichkolwiek problemĂłw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum