Od opon specjallistą jest Killu, ale nie łudziłbym się, żeby ktoś sprzedawał sprawną, w miarę świerzą oponę za takie pieniądze. Lepiej kupić nowego Maxxisa albo coś od Killa
Co do opon z tej aukcji wcześniej to lipa wielka. Tak naprawdę to nie wiadomo co kupujesz. Ja bym nie ryzykował. Ja kupując opony dla siebie postawiłem na nowe MAXXISY PROMAXX i jestem zadowolony.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 22:55
Daj spokój z takimi oponami... Kupisz oponę za 39zł kiedy sama jej wymiana kosztuje 50zł? Poza tym rocznik od 1999, głębokość bieżnika 2mm- takie coś to prosto na śmietnik. Miałem lepsze lacze i też wywaliłem, bo do niczego się to nie nadawało. Kupowanie takich opon to podwójny koszt bo za chwilę znowu byś je wymieniał.
Jeżeli tego nie potrafisz oddaj moto w ręce mechanika.
Według moich doświadczeń najbardziej potrzebne rzeczy w drogę ( wszystko zależy na jak długo i po jakich drogach będziesz się poruszał oraz od noclegów ).
W Twoim przypadku, jeżeli będziesz się poruszał po drogach asfaltowych większości autostradami oraz spał pod dachem
- kombinezon przeciw deszczowy oraz ochraniacze na buty
- zestaw naprawczy do opon lub pianka
- zestaw zaworków do opon
- pajączki
- taśma samoprzylepna szara
- opaski zaciskowe np. plastikowe
- zapasowy komplet żarówek
- bezpieczniki
- podstawowe klucze , śrubokręty oraz imbusy, szczypce ( tylko nie bierz całej skrzynki, nie nastawiaj się, że będziesz robił remont silnika )
- kamizelkę odblaskową
- 2 pary rękawic motocyklowych
- worki foliowe ( zapakować ubranie tak aby nie przemokło w czasie deszczu )
- apteczkę motocyklową
- gniazdo do zapalniczki np : zwykłe lub USB do wyboru. Zamontuj przed wyjazdem
- telefon i ładowarka
- aparat lub kamerka do wyboru jak kto lubi.
- 150 - 200 ml oleju silnikowego ( tak na wszelki wypadek - na dolewkę )
- chusteczki nawilżane
- papier toaletowy
- niezbędnik
- ręcznik turystyczny XL
- suchy prowiant
- woda mineralna
To tak w skrócie. Nie wiem na jak długo jedziesz, gdzie będziesz spał i jaki masz plan co do wyżywienia. Poczytaj kilka blogów z wypraw motocyklowych
Jeżeli masz jakieś dodatkowe pytania do napisz, postaram się odpowiedzieć i podpowiedzieć.
Pozdrawiam
Dario
jesli cos sie stanie to nie bede miał czasu naprawiać na trasie nawet nie wiem jak hehehe
Czasu będziesz miał dużo, a jak to sie robi?? Tutaj masz przykład kołkowania na ostatnim szkoleniu u Radka:
http://youtu.be/dCf4jBd_qVU
Łatwość odnalezienie miejsca w tym przypadku była duża bo wkręt siedział w oponie. W innym przypadku lejesz wodę i szukasz bąbelków. Ważne by kołkować napompowaną oponę.
_________________ Były: Mińsk 125, 1989, NT 650V, 2000
Teraz: XL700V, 2008
http://www.dkms.pl/ - Fundacja Dawców Komórek Macierzystych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum