To ja trochę odgrzeję kotleta...
Mam w pompie uszkodzony właśnie ten kapurek:
Ponieważ cała pompa jest ok, klamka twarda i dobrze motocykl hamuje, chciałbym wymienić tylko ten kapturek. Czy da się to jakoś gdzieś kupić? Wiem, że cały zestaw naprawczy kosztujący niecałe 100 zł mogę kupić, ale dla tej jednej gumy, to wydaje mi się zbyt droga zabawa.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
70 zł jedna guma, a 100 zł cały komplet. Brałbym cały komplet i wymienił komplet.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 2 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Sie 2014 Posty: 57 Skąd: Pietrzykowice,Żywiec
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 20:44
Wszystkie zatarcia pomp,tłoczków zaczynają się od uszkodzenia takich gumek,kwestia czasu,kupisz cały komplet to resztę która zostanie będzie na potem jak ewentualnie tłoczek zacznie przepuszczać,od przybytku głowa nie boli tylko portfel.
roninjacek, właśnie chodzi o to, żeby mnie portfel nie bolał teraz... Ponieważ wszystko wyczyszczone jest i nie przecieka, a pod gumką nie znalazłem zanieczyszczeń, to liczę, że syfu tam nie ma i nie było oraz że wymiana samej gumki wystarczy w celu zabezpieczenia.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Nie Maj 29, 2016 10:39
rzempi, napisałem niejasno. 70 zł cały komplet, gumy pojedynczo nie widziałem.
Myślę sobie, że można by było zaadaptować do tego silikonową uszczelkę (były kiedyś takie uszczelki do okien euroscript, czy jakoś tak). Muszę pogrzebać w domu. Albo inny dławik. Jest na Anielewicza w Warszawie taki sklep z duperelami do skuterów, jak będę w pobliżu to ich zapytam.
[ Dodano: Nie Maj 29, 2016 11:44 ] Scotty_, masz to wydłubane, aby sprawdzić wymiary?
rzempi, napisałem niejasno. 70 zł cały komplet, gumy pojedynczo nie widziałem
Aha, teraz już kumam. I tak wymieniłbym komplet. Znając życie to reszta uszczelnień zniknęłaby w czeluściach mojego garażu i musiałbym kupić drugi komplet jakby padło coś więcej.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum