To ja trochÄ odgrzejÄ kotleta...
Mam w pompie uszkodzony wĹaĹnie ten kapurek:
PoniewaĹź caĹa pompa jest ok, klamka twarda i dobrze motocykl hamuje, chciaĹbym wymieniÄ tylko ten kapturek. Czy da siÄ to jakoĹ gdzieĹ kupiÄ? Wiem, Ĺźe caĹy zestaw naprawczy kosztujÄ cy niecaĹe 100 zĹ mogÄ kupiÄ, ale dla tej jednej gumy, to wydaje mi siÄ zbyt droga zabawa.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
70 zĹ jedna guma, a 100 zĹ caĹy komplet. BraĹbym caĹy komplet i wymieniĹ komplet.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 2 razy Wiek: 60 Dołączył: 21 Sie 2014 Posty: 57 Skąd: Pietrzykowice,Żywiec
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 21:44
Wszystkie zatarcia pomp,tĹoczkĂłw zaczynajÄ siÄ od uszkodzenia takich gumek,kwestia czasu,kupisz caĹy komplet to resztÄ ktĂłra zostanie bÄdzie na potem jak ewentualnie tĹoczek zacznie przepuszczaÄ,od przybytku gĹowa nie boli tylko portfel.
roninjacek, wĹaĹnie chodzi o to, Ĺźeby mnie portfel nie bolaĹ teraz... PoniewaĹź wszystko wyczyszczone jest i nie przecieka, a pod gumkÄ nie znalazĹem zanieczyszczeĹ, to liczÄ, Ĺźe syfu tam nie ma i nie byĹo oraz Ĺźe wymiana samej gumki wystarczy w celu zabezpieczenia.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
MyĹlÄ sobie, Ĺźe moĹźna by byĹo zaadaptowaÄ do tego silikonowÄ uszczelkÄ (byĹy kiedyĹ takie uszczelki do okien euroscript, czy jakoĹ tak). MuszÄ pogrzebaÄ w domu. Albo inny dĹawik. Jest na Anielewicza w Warszawie taki sklep z duperelami do skuterĂłw, jak bÄdÄ w pobliĹźu to ich zapytam.
[ Dodano: Nie Maj 29, 2016 11:44 ] Scotty_, masz to wydĹubane, aby sprawdziÄ wymiary?
Aha, teraz juĹź kumam. I tak wymieniĹbym komplet. ZnajÄ c Ĺźycie to reszta uszczelnieĹ zniknÄĹaby w czeluĹciach mojego garaĹźu i musiaĹbym kupiÄ drugi komplet jakby padĹo coĹ wiÄcej.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum