Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Mar 2012 Posty: 32 Skąd: Suwałki
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 14:00 Witam serdecznie
Witam i zapytam czym siÄ Yamaszka naraziĹa? IMO Hondzia o ktĂłrej myĹlisz teĹź nie jest doskonaĹa, chociaĹź z pewnym doĹwiadczeniem w majsterkowaniu wydaje siÄ byÄ doĹÄ wdziÄcznym sprzÄtem do przerĂłbek. Pozdrawiam i szerokoĹci.
Rozstanie z yamahÄ nie jest spowodowane jakimĹ przykrym zdarzeniem a wrÄcz przeciwnie.MiaĹem dwie yamaszki-pierwsza byla xj 900 F z 1992r.JeĹździĹem jÄ przez 7 lat i zĹego slowa nie mogÄ powiedzieÄ.NastÄpnie kupiĹem lĹźejszÄ xj 600 51J z roku 1986.Technicznie bez zarzutu ale ten Ĺancuch-smarowanie, mycie ,naciÄ ganie.Brudna felga i opona.ZatÄskniĹem za waĹkiem i wybĂłr padĹ na ntv.PodaĹem,Ĺźe rozstanie z yamahÄ jest raczej definitywne tylko i wyĹÄ cznie z tego powodu,Ĺźe jest jeszcze kilka marek motocykli do objeĹźdĹźenia.
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 08:25
Witam . Masz racjÄ w naszym wieku , chociaĹź jestem trochÄ mĹodszy , kto by siÄ schylaĹ by grzebaÄ przy ĹaĹcuchu . Ja wĹaĹnie posiadam Revere 89r , prawie zabytek , ale niektĂłre mĹodsze nie dajÄ jej rady i pod wzglÄdem wizualnym i technicznym .
OgĂłlnie to motocykl ciÄĹźki do zajechania a jeĹźeli juĹź to do naprawienia.
Ostatnio zmieniony przez ARTURO Pią Kwi 20, 2012 08:07, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 22:56
Za stary na motocykle to bÄdzie juĹź tylko ten, ktĂłry nie bÄdzie ze staroĹci miaĹ siĹy siÄ na niego wdrapaÄ...
Panowie przypomnijcie mi, na II Ĺojach przyjechaĹ do nas w odwiedziny przesympatyczny starszy Pan z maĹĹźonkÄ na wielkim BMW RT. Z tego co pamiÄtam to byĹ ojciec jednego z naszych kolegĂłw. Wybaczcie, to byĹ mĂłj pierwszy zlot i pod tym wielkim wraĹźeniem nie zapamiÄtaĹem.
W kaĹźdym razie goĹÄ zrobiĹ na mnie ogromne wraĹźenie. Niby na gĹowie resztki siwych piĂłr a w metryce cyfry straszÄ , a ten z tego co pamiÄtam narzekaĹ na RT-ka Ĺźe sĹaby, ale w garaĹźu juĹź stoi nowy GoldWing... Jest to wiÄc dowĂłd, Ĺźe pojÄcie "za starego na motocykle" siedzi tylko i wyĹÄ cznie w gĹowie takiego marudzÄ cego pacjenta!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum