Wiek: 40 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 16:58
1998 - początek produkcji. RC37, dostępne moce: 34, 50, 56 KM
1999 - seryjny immobilaizer, inny kształt schowka na rękawice
2002 - 3 tłoczkowe przednie zaciski Nissin, zintegrowany układ hamulcowy, zwiększona pojemność kufrów o 9 litrów, odchudzone tłoki, zastosowanie nieregulowanego katalizatora i systemu dopalania spalin.
2004 - światła włączają się na stałe po przekręceniu kluczyka, światła awaryjne. Pojemność akumulatora zwiększona z 9 na 11,2 Ah
2006 - Całkowita modyfikacja, wersja RC 52, moc silnika 65 Km, 4 zawory na cylinder, wtrysk paliwa, pojemność zwiększona do 680 ccm. Regulowany katalizator - norma Euro 3. Zwiekszona pojemnośc kufrów o 10 l, całkowicie przebudowana buda. Dostępny model z ABS.
To tak w skrócie.
Założyłem konto na polskajazda.pl i postaram sie zrobić tam mała encyklopedię devilki.
Wiek: 40 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 18:00
Jakby ktoś miał troche pojęcia o pisaniu stron można by utworzyć stronke na jakims darmowym serwisie gdzie byly by tylko czysto techniczne, potwierdzone informacje, skany ksiązek obsług itd.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 22:00
Niemcy są z tego znani, że im się nie da przetłumaczyć, że jest data produkcji i rejestracji. Dla nich to jest jedno i to samo.
yacey
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 22:17
2008 - wprowadzono pieciostopniową regulację wys. szyby
PS
A nie lepiej zostawić tą encyklopedię Devilki tutaj, niż zakładać całkiem nową stronę? Byłoby wszystko w jednym miejscu.
To oczywiście tylko mała sugestia.
damikss [Usunięty]
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 23:28
znam tego MISKA Z NYSY , kupowalem u niego devilke w tamtym roku. przez telefon pociskal taki kit i w opise ze motor jak igla .jedno co bylo na plus to ze przebiegi orginalne .daruj sobie dobrze Ci radze .wszytko szykowane na handel nawet oleju w silniku nie bylo dekle popsikane sprajem ogolnie wszytkie motory to hmmm .wymagaja sporo wkladu finansowego. mozesz ryzykowac ale musisz ogldac bardzo dokldnie . oni jezdza po wiochach i biora z belgi wszytkiew wraki. jezli opusi Ci sporo cene i nie sugeruj sie tym co mowi przez telefon ,klamie .jezeli masz blisko mozesz ogladac . w robieniu zdjec sa bardzo dobrzy, na zywo okazuje sie inaczej. z drugiej strony to handlaz ,sprzedac by wlasna matke potrafil.nie napalaj sie i ogladaj .ogolnie chyba maja duzo farby w sprayu bo wszytko psikaja .
TomekT [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 23:11
Witam, właśnie tak jak piszesz dzwoniłem do niego dzisiaj i wszystko się zgadza jak mówisz gostek trochę nawala że jeżdżący ideał a jak pytam o ile puści to mówi że może sporo, to jak taki ideał to czemy chce wogóle opuszczać cenę
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:24
Sprzęt prezentuje się bardzo efektownie widać ze właściciel dba/dbał o moto. Cena też wydaje sie być adekwatna do sprzętu. Pozostaje jedynie rozbić świnkę, pojechać wziąć i po kłopocie.
Byłem, oglądałem ją 30 min po tym jak ją przywieźli. Jeszcze nie umytą. Nie jest lakierowana. Kufer bardzo zadbany ze światłem stopu - fajnie rozwiązane styki. Trzeba tylko odkleić ten badziewny termometr. Książkę serwisową miałem w rekach.
Kupiłem od nich swoją Deauvilkę w grudniu - wszystko ok, zero ściemy. Dokładnie tak jak mówili, stan motocykla był nawet lepszy niż myślałem.
Wcześniej oglądałem moto u tego Miśka z Nysy - potwierdzam, totalna porażka, ZERO zaufania do kolesi, Deauvilka mocno zfatygowana, wymijające odpowiedzi na pytania.
doxy [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:53
Kurde upolowanie laluni w dobrym stanie z roczników powyżej 2002r to graniczy widzę z cudem .... no nic szukamy dalej....
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 09:47
Gregory ta czerwona to sprzęt przywieziony o którym mi mówiłeś ?. No jesli tak to faktycznie dziś nie miałbym srebrnej tylko czerwoną z Kędzierzyna Koźla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum