Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Proszę o radę i weryfikację
Autor Wiadomość
aftys6 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 16:58   

1998 - początek produkcji. RC37, dostępne moce: 34, 50, 56 KM

1999 - seryjny immobilaizer, inny kształt schowka na rękawice

2002 - 3 tłoczkowe przednie zaciski Nissin, zintegrowany układ hamulcowy, zwiększona pojemność kufrów o 9 litrów, odchudzone tłoki, zastosowanie nieregulowanego katalizatora i systemu dopalania spalin.

2004 - światła włączają się na stałe po przekręceniu kluczyka, światła awaryjne. Pojemność akumulatora zwiększona z 9 na 11,2 Ah

2006 - Całkowita modyfikacja, wersja RC 52, moc silnika 65 Km, 4 zawory na cylinder, wtrysk paliwa, pojemność zwiększona do 680 ccm. Regulowany katalizator - norma Euro 3. Zwiekszona pojemnośc kufrów o 10 l, całkowicie przebudowana buda. Dostępny model z ABS.

To tak w skrócie.

Założyłem konto na polskajazda.pl i postaram sie zrobić tam mała encyklopedię devilki.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 17:05   

Moje gratulacje! Takie informacje odnośnie specyfikacji powinny znaleźć się w nowym temacie i zostać przyklejone 8)

?wietna robota!

aftys6 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 18:00   

Jakby ktoś miał troche pojęcia o pisaniu stron można by utworzyć stronke na jakims darmowym serwisie gdzie byly by tylko czysto techniczne, potwierdzone informacje, skany ksiązek obsług itd.

Fidel 
Premium User

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 22:00   

Niemcy są z tego znani, że im się nie da przetłumaczyć, że jest data produkcji i rejestracji. Dla nich to jest jedno i to samo.

yacey 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 22:17   

2008 - wprowadzono pieciostopniową regulację wys. szyby

PS

A nie lepiej zostawić tą encyklopedię Devilki tutaj, niż zakładać całkiem nową stronę? Byłoby wszystko w jednym miejscu.

To oczywiście tylko mała sugestia.

:) :)

damikss
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 09, 2009 23:28   

znam tego MISKA Z NYSY , kupowalem u niego devilke w tamtym roku. przez telefon pociskal taki kit i w opise ze motor jak igla .jedno co bylo na plus to ze przebiegi orginalne .daruj sobie dobrze Ci radze .wszytko szykowane na handel nawet oleju w silniku nie bylo dekle popsikane sprajem ogolnie wszytkie motory to hmmm .wymagaja sporo wkladu finansowego. mozesz ryzykowac ale musisz ogldac bardzo dokldnie . oni jezdza po wiochach i biora z belgi wszytkiew wraki. jezli opusi Ci sporo cene i nie sugeruj sie tym co mowi przez telefon ,klamie .jezeli masz blisko mozesz ogladac . w robieniu zdjec sa bardzo dobrzy, na zywo okazuje sie inaczej. z drugiej strony to handlaz ,sprzedac by wlasna matke potrafil.nie napalaj sie i ogladaj .ogolnie chyba maja duzo farby w sprayu bo wszytko psikaja .

TomekT
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 10, 2009 23:11   

Witam, właśnie tak jak piszesz dzwoniłem do niego dzisiaj i wszystko się zgadza jak mówisz gostek trochę nawala że jeżdżący ideał a jak pytam o ile puści to mówi że może sporo, to jak taki ideał to czemy chce wogóle opuszczać cenę :roll:

Pozdro

doxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:06   

Czyli w/g tej wiedzy ta http://allegro.pl/item911779392.html powinna mieć zaciski czarne tak ? kurde w sumie ładna ....

BartekOpole 

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:24   

Sprzęt prezentuje się bardzo efektownie widać ze właściciel dba/dbał o moto. Cena też wydaje sie być adekwatna do sprzętu. Pozostaje jedynie rozbić świnkę, pojechać wziąć i po kłopocie. :D

math1982

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:28   

Kształt kufra też jest taki jak w modelach starszych niż 2002.

Gregory 
Premium User

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:30   

Oj, ta z 2003 to na 100% nie jest.

Jak ktoś chce 100% oryginał bez ściemy, to polecam tą:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=M1707232

Byłem, oglądałem ją 30 min po tym jak ją przywieźli. Jeszcze nie umytą. Nie jest lakierowana. Kufer bardzo zadbany ze światłem stopu - fajnie rozwiązane styki. Trzeba tylko odkleić ten badziewny termometr. Książkę serwisową miałem w rekach.

Kupiłem od nich swoją Deauvilkę w grudniu - wszystko ok, zero ściemy. Dokładnie tak jak mówili, stan motocykla był nawet lepszy niż myślałem.

Wcześniej oglądałem moto u tego Miśka z Nysy - potwierdzam, totalna porażka, ZERO zaufania do kolesi, Deauvilka mocno zfatygowana, wymijające odpowiedzi na pytania.

doxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:53   

Kurde upolowanie laluni w dobrym stanie z roczników powyżej 2002r to graniczy widzę z cudem .... no nic szukamy dalej....

BartekOpole 

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 09:47   

Gregory ta czerwona to sprzęt przywieziony o którym mi mówiłeś ?. No jesli tak to faktycznie dziś nie miałbym srebrnej tylko czerwoną z Kędzierzyna Koźla :D :D

Gregory 
Premium User

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 16:42   

To ta.

:)

doxy
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 16, 2010 18:18   

klient nasz pan nie podobały mi się złote zaciski to jeszcze przed końcem aukcji są już nowe foty i czarne zaciski :)

Odpowiedz do tematu