siema.
do tej pory jezdzilem zupelnie innymi motocyklami, w tej chwili mam r6 03 ale znam Mateusza z tego forum i chyba mnie zaraziĹ ntvkami gĹownie zajaraĹ mnie dzwiek "odrywajÄ cego siÄ kaszlu" przy dodawaniu gazu. lubie grzebac w garazu, swoja ntv chcialbym zrobic od podstaw i tu napewno znajde duzo porad na ten temat.
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 15:30
Witam w naszym gronie.
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
r6 mam w peĹnym psie i zaczyna mi sie to nudzic. ntv podoba mi sie glownie przez ten silnik i wahacz, bo wizualnie w serii w ogole.
psa z ntv nie, raczej mocno odchudzonego streeta i nie powinno byc problemu z jakims zwyklym gumowaniem. interesuje mnie tylko temat smarowania, zeby nadÄ zaĹo smarowac w pionie i waĹ napÄdowy, nigdy nie mialem motocykla z nim i ciekawe czy to sie nie posypie przy strzaĹach ze sprzÄgĹa
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 18:55
Siema!
Przy spokojnym gumowaniu nie ka Ĺźadnego problemu. Ale jeĹźeli chodzi o latanie na balansie, to juĹź zaczynajÄ siÄ schody. Po pierwsze motocykl Ĺapie balans w momencie, kiedy sĹyszysz juĹź dĹşwiÄk odrywajÄ cej siÄ tablicy, po drugie przedni gar nie wyrabia ze smarowaniem a po trzecie jedynka bardzo szybko siÄ koĹczy i albo masakrujesz skrzyniÄ zapinaniem w pionie kolejnych biegĂłw, albo turlasz siÄ 60km/h sĹuchajÄ c jÄkĂłw silnika.
Innymi sĹowy, lajtowe power wheeliesy jak najbardziej, ale konkretne gumowanie w zupeĹnoĹci odpada.
Kolega z forum ma do sprzedania wersjÄ koncepcyjnÄ swojej NTV za grosze. Poszperaj na forum.
PozdRR
_________________ Pucuś
czarek_der [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 20:29
Killu napisał/a:
Siema!
Przy spokojnym gumowaniu nie ka Ĺźadnego problemu. Ale jeĹźeli chodzi o latanie na balansie, to juĹź zaczynajÄ siÄ schody. Po pierwsze motocykl Ĺapie balans w momencie, kiedy sĹyszysz juĹź dĹşwiÄk odrywajÄ cej siÄ tablicy, po drugie przedni gar nie wyrabia ze smarowaniem a po trzecie jedynka bardzo szybko siÄ koĹczy i albo masakrujesz skrzyniÄ zapinaniem w pionie kolejnych biegĂłw, albo turlasz siÄ 60km/h sĹuchajÄ c jÄkĂłw silnika.
Innymi sĹowy, lajtowe power wheeliesy jak najbardziej, ale konkretne gumowanie w zupeĹnoĹci odpada.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 22:29
Litr nad stan jest dobry jeĹźeli motocykl jeĹşdzi na gumie tyle, co w poziomie. Nie wiem, czy bÄdzie to dobre wyjĹcie do normalnej jazdy. Ale ja jeĹźdĹźÄ c ostro po winklach i nieustannie mÄczÄ c motocykl przy kaĹźdym starcie (bo jestem kompletnym antytalenciem, jak chodzi o gumowanie) trzeba trzymaÄ olej caĹy czas na maksa, albo troszkÄ powyĹźej.
Do kardana podejrzewam, Ĺźe teĹź wiÄcej oleju zalaÄ i koniec filozofii... A nawet jeĹźeli zajedziesz kardan, to uĹźywki na allegro chodzÄ czasami po 100zĹ. Wobec tego jeden waĹ na dwa sezony, to Ĺźaden wydatek jeĹźeli sam go sobie wymienisz.
Masz jakieĹ swoje nagrania ze stuntowania? I czy do takiego freeride'u nie lepszy bÄdzie TL?
_________________ Pucuś
czarek_der [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 22:50
TL 1000 ? to juz drozsza poĹka, a chce zejĹÄ tez cenowo nizej i dlatego ntv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum