Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Konkurs fotograficzny!
Autor Wiadomość
emzet16 

Wysłany: Czw Sty 01, 1970 01:00   

Albo olej do dwusuwów

Killu 
Tyle go widzieli...

Ewentualnie może być też "sportowy wunderbaum" do samochodu :wink: Co to tego jeszcze możemy się dogadać :P Ale powiedzcie, co myślicie o takim pomyśle... Ja to widzę tak:

Dzielimy wszystko na dwie kategorie 1. Deauville; 2. Revere

Każdy chętny musi napisać oświadczenie, że zdjęcia są jego autorstwa i ma do nich wszelkie prawa.

Można wystawić MAX 3 zdjęcia.

Zdjęcia nie mogą być obrabiane, czy poprawiane komputerowo.

Zwycięzcę wybierze tłum za pomocą ankiety :wink:

"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

tomeczek151 
Beemiarz

A ja bym mógł dać coś więcej wartego :D Ot taki kołnierz z retbike ocieplany. Wygrałem go w konkursie motogenu ale i tak go nigdy nie używałem i nie zamierzam używać więc po co ma leżeć i się kurzyć.

Coś takiego:

http://www.retbike.pl/akc...neoprenowy.html

Tomek

Dodano:

Jeżeli ten konkurs ma dojść do skutku, to już na samym początku należy wyłonić jury. Z wiadomych przyczyn te osoby nie będą mogły brać udziału w konkursie. Tak samo od razu wypadałoby ustalić pulę nagród. Także chłopaki zapraszam was do dyskusji.

Tomek

tomeczek151 
Beemiarz

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 11:09   Konkurs fotograficzny!

Skorpionwr 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 11:34   

Pomysł z wszech miar godny poparcia. Może na spotkaniu domówimy więcej szczegółów i ufundujemy nagrodę :?: "Tomek najpierw poczekaj aż księżniczka trochę dorośnie. Sprawa podziału królestwa :wink: może być aktualna nawet z czasem następca zasiądzie wraz z małżonką na tronie :P Jedak królowanie to ciężka harówka lepiej się dobrze Zastanów :lol: "

Pozdrawiam

tomeczek151 
Beemiarz

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 11:54   

^^ nie bój się... Ja tylko żartuję :) Hmm może lepiej by było zrobić oficjalne ogłoszenie wyników i rozdanie nagród na spotkaniu? Dzięki temu odpadłby koszt przesyłki, a za zaoszczędzone pieniądze można by kupić jeszcze coś ciekawego. Oczywiście jeżeli wygrałby ktoś kogo by nie było w Przasnyszu to wysłalibyśmy to pocztą.

Ot takie moje przemyślenia.

Kogo widzicie w Jury?

Tomek

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:03   

Jury albo sonda dla zarejestrowanych użytkowników - jeżeli jest to do zrobienia (?). Tylko jedno IP = jeden głos :wink:

Skorpionwr 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:11   

Jeżeli ma to być konkurs z prawdziwego zdarzenia, to trzeba dać fotografom więcej czasu. Moim zdaniem to pod koniec sezonu, żeby Wszyscy którzy odwiedzą ciekawe miejsca mogli się pochwalić. Na spotkaniu to myślałem żeby przedyskutować i ustalić regulamin oraz ewentualnie ufundować jakąś nagrodę. Taki konkurs mógłby stać się cykliczny, a ogłoszenie wyników zawsze późną jesienią. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

tomeczek151 
Beemiarz

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:26   

Ad.1 Vasiliy, taka ankieta jest jak najbardziej do zrobienia tylko że 1 IP= jeden głos nie ma racji bytu, ze względu na to że bardzo duża część osób ma zapewne zmienne IP. Więc kogoś np taki sprej do łańcucha (po co nam to?) mógłby bardzo skłonić do oszustw.

Ad.2 Skorpionwr, chyba trzeba się z Tobą zgodzić, mi samemu chodzi po głowie wypad do Czech i foty w takim jednym uroczym zakątku :D No ale niech większość decyduje :)

Ad.3 Przepraszam jeżeli narzucam wam mój pomysł ale wydaje mi się że on będzie najlepszy. Otóż wymyśliłem już system głosowania.

Jurorami będą wszyscy zarejestrowani użytkownicy forum. Otóż, każdy prześle po 3 zdjęcia. Jedno które uczestnik sam wybierze będzie zamieszczone na stronie głównej jako zdjęcie wg uczestnika najlepsze. Do pozostałych dwóch będę odnośniki.

Zdjęcia nie będą podpisane nickami, tylko numerami, żeby nie było uwag pokroju że ja kogoś lubię i na jego moto głosuję. Każdy z własnego konta, oficjalnie odda 3 głosy. Motocykl wymieniony pierwszy dostaje 3 pkt, drugi 2 pkt, a 3 1 pkt. Wszystko potem się ładnie podliczy i będą znane wszystkie 3 miejsca.

Przykładowo oddany głos będzie wyglądał tak:

1. Nr 3 (3 pkt)

2. Nr 8 (2 pkt)

3. Nr 1 (1 pkt)

Co wy na taki system głosowania?

Tomek

Skorpionwr 

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:34   

Tak moim zdanie będzie chyba dobrze. Jeden forumowicz ma 6pkt do rozdzielenia, a nie sądzę żeby ktoś zakładał drugie konto żeby dwa razy głosować .

Pozdrawiam

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:41   

Luksus. Tak trzeba zrobić :) Nie wiem tylko czy jest sens ukrywania kogo jest zdjęcie, ponieważ można łatwo sprawdzić czyje moto jest na zdjęciu :wink:

P.s. A czy ta sonda nie działa tak, że zapamiętuje który użytkownik oddał głos? (IP wtedy nie ma nic do rzeczy)

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 13:00   

Wydaje mi się, że sonda właśnie tak działa, jednak system głosowania wymyślony przez Tomka wydaje mi się ciekawszy :wink: Fajnie było by, gdyby głosy były opisane... Chodzi mi o to, że na przykład Numer 4 otrzymuje 3 pkt ponieważ podoba mi się dynamiczny sposób ujęcia motocykla. I jeszcze jedno - trzeba ustalić, czy zdjęcie musi być zrobione przez autora, czy może tylko ma się znajdować na nim motocykl. To ważne, ponieważ pierwsza opcja wyklucza robienie zdjęć w trakcie jazdy, ale wymusza ocenę pracy konkretnej osoby... To tak, żeby nie było nieporozumień :wink: A na finale możemy wybrać 12 zdjęć i zamówić kalendarz do garażu na 2010 :wink: A może kalendarz był by nagrodą za jedno z 3 miejsc...

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 13:18   

Podoba mi się to nasze forum :wink: Co pomysł to ciekawszy. Kalendarz to by było coś!!

tomeczek151 
Beemiarz

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 13:42   

Hmm wiadomo że można sprawdzić czyje to moto, no ale nie wiem czy przy pewnym ujęciu (od przodu) byś potrafił rozróżnić NTV Emzeta, Killa i moją. Numerki będą tylko po to żeby wybierać lepsze zdjęcia, a nie osoby :)

Właśnie sprawdzam na jakiej zasadzie działa ta ankieta, co można zobaczyć w Linkowni :)

Tomek

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 13:51   

Dostaniemy numer, jak w obozie...

Em... Wiesz Tomek - akurat z przodu, to nasze maszynki się różnią kilkoma szczegółami :wink:

Odpowiedz do tematu